Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κάλεσμα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών
  • Ερευνα της ΝΟ Ικαρίας της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Οργάνωσης
  • Μαθητικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών έγινε και στα Γιάννενα

Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ στα Γιάννενα
Αφιερωμένη στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΝΟ Ικαρίας της ΚΝΕ την περασμένη Δευτέρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η Οργάνωση το περασμένο καλοκαίρι.

Στα ερωτηματολόγια απάντησαν 350 άτομα, από τα οποία το 90% ήταν Ικαριώτες και Φουρνιώτες και οι υπόλοιποι κάτοικοι Αθήνας ή Πειραιά. Σε ποσοστό πάνω από 70% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, σχεδόν όλοι δήλωσαν πως μπορούν πολύ εύκολα να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες και σε ποσοστό 80% εξέφρασαν θετική γνώμη για την στάση της ΚΝΕ για το ζήτημα και για τις προτάσεις του ΚΚΕ και πάνω από 50% εκτιμούν πως είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που ασχολείται με συνέπεια και με ειλικρίνεια με το πρόβλημα. Σε ποσοστό 80% δεν πιστεύουν ότι τα υποκατάστατα δίνουν λύση.

«Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα πεδίο πάλης για απόσπαση κατακτήσεων και παραχωρήσεων, αλλά και πεδίο που συμβάλλει στη συνειδησιακή χειραφέτηση, και στη συνειδητοποίηση της δύναμης του λαϊκού παράγοντα να βάλει φρένο στον κατήφορο, να διεκδικήσει ριζική αλλαγή, να διεκδικήσει και να πάρει ό,τι του ανήκει. Η πολιτική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και μαχητικότητας είναι το καλύτερο έδαφος και για την πάλη κατά της ναρκω-μανίας που βεβαίως απαιτεί και συγκεκριμένα μέτρα», σημείωσε μεταξύ άλλων χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΝΕ του ΚΚΕ ο Ν. Λαρδάς, που τόνισε επίσης ότι στο ερώτημα αν το πρόβλημα της τοξικομανίας μπορεί να αντιμετωπιστεί, «η απάντηση που δίνει το ΚΚΕ είναι κατηγορηματική. Η τοξικομανία θα αντιμετωπισθεί ριζικά μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού. Ο τοξικομανής όμως ως μεμονωμένη περίπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Η αντιμετώπιση της τοξικομανίας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το βαθμό ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, με τον αγώνα για άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική».

Μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιάννενα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα στο Θεατράκι της Σκάλας με την δυναμική συμμετοχή μαθητών, με τους οποίους η νεολαία του ΚΚΕ συναντήθηκε στους δρόμους του αγώνα μαζί για την υπεράσπιση των λαϊκών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Το Φεστιβάλ έστειλε μήνυμα ζωής, κόντρα στην προβαλλόμενη «ναρκω-κουλτούρα», αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που λανσάρουν το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, που επιδιώκουν να βάλουν στο περιθώριο τη νεολαία και τις ανάγκες της καλλιεργώντας τη φυγή από την πραγματικότητα. Παίχθηκε θεατρικό σκετς και ακολούθησε συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα αντιπαραθέτοντας στην υποκουλτούρα και τον ατομισμό, τη δημιουργική αγωνιστική στάση ζωής, την ερασιτεχνική δημιουργία, τη συλλογικότητα. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πρέτζα, εκ μέρους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, κόντρα στην καταστολή και τη διαχείριση του προβλήματος με υποκατάστατα, μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, με ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ