Κυριακή 4 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Μέτωπο στους ... πραματευτάδες

Είναι κατάντια ο υπουργός Εργασίας να δηλώνει ότι διαφωνεί με τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα που επιβάλλει κι όταν ερωτάται γιατί δεν παραιτείται να λέει ότι το κάνει για τη «σωτηρία της πατρίδας». Δηλαδή, κατά τον κ. Λοβέρδο, η σωτηρία της Ελλάδας είναι κάτι αντίθετο με τα συμφέροντα του λαού της.

Είναι κατάντια το ΠΑΣΟΚ ως η δηλωμένη σοσιαλδημοκρατία της Ελλάδας να συνεργάζεται και να παίρνει συχαρίκια από το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. ξυπνώντας μνήμες της εποχής του σοσιαλφασισμού.

Είναι κατάντια στελέχη του ΠΑΣΟΚ να λοιδορούν το σοβιετικό σύστημα θυμίζοντας τους πάλαι ποτέ «κοτζαμπάσηδες» και «καρφίτσες», την ίδια στιγμή που πληθώρα Ελλήνων ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών να βρουν πεταμένα τρόφιμα.

Είναι κατάντια να παίρνονται σημαντικές αντιλαϊκές αποφάσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων με συνοπτικές διαδικασίες, Προεδρικά Διατάγματα έως και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Φαίνεται πως η κυβέρνηση ερωτοτροπεί με το «παιχνίδι» της κοινοβουλευτικής δικτατορίας χωρίς την ανοιχτή τυπική άρση άρθρων του Συντάγματος που θα της αφαιρούσε το «δημοκρατικό» φερετζέ.

Είναι κατάντια τα μεγάλα πολυεθνικά κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα να αποτελούν το «άβατο» κάθε κρατικού ελέγχου κι επιβάρυνσης με τη συναίνεση του αστικού κόσμου, που οι υπουργοί μοιάζουν με τους κατά νόμο υπεύθυνους των επιχειρήσεων, τους γνωστούς «αχυράνθρωπους».

Είναι κατάντια αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι να μιλούν για το διεφθαρμένο πολιτικό δημοκρατικό σύστημα χωρίς να το προσδιορίζουν ως το αστικό πολιτικό σύστημα. Αυτό δείχνει μειωμένη γνώση, αντίληψη, κοινώς πολιτική αγραμματοσύνη και ηθελημένη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του ίδιου του διεφθαρμένου συστήματος.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλές κατάντιες. Ξεχωρίζει όμως μία πρόσφατη. Είναι η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου σε βραδινή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού να δηλώνει με περισσό θράσος, αναίδεια και αλαζονεία ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη για τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που σώζουν την αστική Ελλάδα από την καταστροφή. «Ο Θεός - λέει μια λαϊκή παροιμία - να σε φυλάει από καινούριους πραματευτάδες».

Είναι έκδηλη η θέληση του αστικού πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου να ρίξει μεγάλη μερίδα του λαού στον Καιάδα προκειμένου να διαφυλάξει την εξουσία και τα συμφέροντά του. Είναι γι' αυτό έκδηλη κι η ανάγκη το εργατολαϊκό κίνημα να περιφρουρήσει την αυτοπροστασία του με το σύνολο των εθνικών, λαϊκών, κοινωνικών προβλημάτων. Είναι διαρκής η ανάγκη να μεταγγίσει στον κάθε Ελληνα κι Ελληνίδα την πεποίθηση κι αισιοδοξία ότι μια νέα κοινωνία μιας νέας Ελλάδας είναι εφικτή.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ