Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Πρόστιμα για «ποιότητα» και «προστασία ανηλίκων»

Πρόστιμα για την «ποιότητα προγράμματος» εκπομπών και την προστασία ανηλίκων επέβαλε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Συγκεκριμένα, για τις παραπάνω παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας το ΕΣΡ έβαλε στο «στόχαστρό» του τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER για θεματολογία που επέλεξαν και προβλήθηκαν από μεσημβρινές εκπομπές. Ετσι, στις 9 Μάρτη 2010 η εκπομπή του ALTER «Μεσημβρινό Εξπρές» στις 4.30 το μεσημέρι, σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, πρόβαλε «ρεπορτάζ» με εικόνες για το πώς «γυρίζονται» οι ταινίες πορνό. Ακολούθησε από το πάνελ και σχετική συζήτηση. Η καταγγελία για την εκπομπή έγινε από τηλεθεάτρια, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τις εικόνες που προβλήθηκαν την ώρα εκείνη μάλιστα που τηλεόραση βλέπουν και μικρά παιδιά. Για την προβολή αυτής της εκπομπής επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Πάλι στο ALTER επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για δύο μεσημβρινές εκπομπές που προβλήθηκαν την ίδια μέρα (στις 3 Μάρτη 2010). Οι δύο εκπομπές «Πολύ μπλα μπλα» και «Μεσημβρινό Εξπρές» ασχολήθηκαν εκτεταμένα με την ταινία πορνό που γυρίστηκε με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Αλεξανδράτου. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόστιμο επιβλήθηκε για υποβάθμιση ποιότητας του προγράμματος και την προστασία ανηλίκων. Και για τα δύο πρόστιμα των 50.000 ευρώ στο ALTER υπήρξαν μειοψηφίες από μέλη του ΕΣΡ, τα οποία ζήτησαν τα πρόστιμα να είναι αυστηρότερα, προτείνοντας τα 80.000 ευρώ.

Κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ ενέκρινε μεταβίβαση μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «MAD TV». Πρόκειται για 1.050 μετοχές του «MAD TV», που άνηκαν στον Γεράσιμο Κουρή του Ανδρέα και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «MAD TV Licensing Unlimitend» Λευκωσίας. Η μεταβίβαση έγινε έναντι του ποσού των 41.948,80 ευρώ.

Επίσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ευβοϊκός 94,2» Ευβοίας. Είχε προηγηθεί έλεγχος της ΕΕΤΤ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω σταθμός δε λειτουργούσε. Τέλος, αναβλήθηκε η χτεσινή προγραμματισμένη ακρόαση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ για ενδεχόμενη παραβίαση διατάξεων που αφορούν την προσβολή προσωπικότητας ιερωμένου από σατιρική εκπομπή. Πρόκειται για καταγγελία του μητροπολίτη Ανθιμου στο ΕΣΡ κατά της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» (22, 24/3 και 8/2/2010), όπου ανάμεσα σε άλλα παρουσιάστηκε από την εκπομπή ως τέρας με κέρατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ