Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στον ... Προκρούστη το σύστημα Δημόσιας Υγείας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Συμφωνία εντός του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ όσον αφορά την «αντιμετώπιση του ελλείμματος στο σύστημα της δημόσιας υγείας» με περικοπές που υποτίθεται θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το «έλλειμμα που θα φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011» ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Φίλιπ Ρέσλερ. Εννοείται ότι οι περικοπές όπως και το πακέτο λιτότητας, ύψους συνολικά 80 δισ. ευρώ, που προωθεί η κυβέρνηση Μέρκελ, θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Οι περικοπές θα ανέλθουν στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2011, ενώ το 2012 θα φτάσουν τα 4 δισεκατομμύρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα όπως δήλωσε ο Ρέσλερ, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ότι προβλέπεται αύξηση των εισφορών στο 15,5% από το 14,9% για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που σημαίνει αύξηση κατά 0,3 μονάδες στις εισφορές των εργοδοτών, γεγονός που σημαίνει ότι οι εισφορές τους θα φτάσουν το 7,3% του ακαθάριστου μισθού κάθε εργαζόμενου, ενώ οι εισφορές εκ μέρους των εργαζομένων θα αυξηθούν επίσης κατά 0,3%, φτάνοντας το 8,2%.

Το κυβερνητικό σχέδιο, που συμφωνήθηκε όσον αφορά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που ήταν ένα από κύρια σημεία τριβής μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού των Χριστινοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), αποτελεί «θετικό σημάδι» για την εξομάλυνση των τριβών και την αποσόβηση της κατάρρευσής του. Εντούτοις τόσο η Ενωση Εργοδοτών (BDA) όσο και τα συνδικάτα εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους. Γεγονός που σημαίνει ότι τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί για την κυβέρνηση Μέρκελ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι χαμένοι από τις περικοπές στην Υγεία θα βγουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ