Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμΕΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ
Προσωρινά εμπόδια στην κατάργηση

Σε συμφωνία, προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρίες να εξακολουθήσουν να μετακινούνται στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δωρεάν ή με έκπτωση 50%, προχώρησαν τελικά το υπουργείο Υγείας και οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ, μετά από την κατακραυγή που ξεσήκωσε η απόφαση των ιδιοκτητών να σταματήσουν την έκπτωση στα ΑμΕΑ από 1ης Ιούλη.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών αποφάσισαν να σταματήσουν τα ΚΤΕΛ της χώρας να δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση ή το μειωμένο κατά 50% εισιτήριο που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία, με το αιτιολογικό ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταβάλει στα ΚΤΕΛ τα οφειλόμενα ποσά για μέρος του 2008 και το 2009, ενώ δεν έχει υπογραφεί και η σχετική σύμβαση για το έτος 2010. Δηλαδή η έτσι και αλλιώς κρατικοδίαιτη επιχείρηση των ΚΤΕΛ χρησιμοποιεί και τα ΑμΕΑ προκειμένου να εξασφαλίσει τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Κι αφού εδώ και μια βδομάδα οι άνθρωποι με αναπηρίες ταλαιπωρούνταν στα ΚΤΕΛ και το θέμα πήρε δημοσιότητα, χτες έγινε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, που κατέληξε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ. Οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, όπου αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το 2009, καθώς και η καταβολή - με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης - του πρώτου εξαμήνου για το 2010. «Μετά από αυτή την εξέλιξη οι μετακινήσεις των ΑμΕΑ θα γίνονται με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια κατά περίπτωση, που προβλέπει ο νόμος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ