Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΒΡΟΣ
Αλλοι δύο μετανάστες νεκροί

Μέσα στην τελευταία βδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι

Δύο ακόμη μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί, χθες το πρωί, στον ποταμό Εβρο, στο ύψος των οικισμών Διλόφου και Μαρασίων, του δήμου Τριγώνου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό, των μεταναστών που πνίγηκαν μέσα στην τελευταία βδομάδα, στους 18.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, στην ίδια περιοχή, είχαν εντοπιστεί νεκροί 11 μετανάστες, στην ελληνική πλευρά του ποταμού Εβρου και άλλοι 5 στην τουρκική πλευρά. Οι μετανάστες, νέοι άνθρωποι στο σύνολό τους, πνίγηκαν στα νερά του Εβρου, όταν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν τους ανάγκασαν να περάσουν το ποτάμι κολυμπώντας.

Οι 18 μετανάστες αφρικανικής καταγωγής προστίθενται στο μακάβριο κατάλογο όσων σκοτώνονται στα ναρκοπέδια του Εβρου και πνίγονται στα θολά νερά του, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής, μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες. Οσων, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην πατρίδα τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που υλοποιεί κατά γράμμα η ελληνική κυβέρνηση και καταλήγουν νεκροί, ή φυλακισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, αλλά και τα αδίστακτα κυκλώματα δουλεμπόρων, που πνίγουν στον Εβρο τα όνειρα και τις ελπίδες των μεταναστών, κατήγγειλαν φορείς του Εβρου, πραγματοποιώντας, τη Δευτέρα, παράσταση διαμαρτυρίας στο νομάρχη. Παράλληλα, πρωτοστατούν στην προσπάθεια να αναδειχθεί το τραγικό πρόβλημα με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες και να απαιτήσει δημιουργία χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Επίσης, καλούν το λαό να εναντιωθεί στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ