Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Συνομιλία με τις «Μανόλιες»

Ο Τζιν Χάκμαν σε μια σκηνή από την ταινία του Φ. Φ. Κόπολα «Η συνομιλία», που παρουσιάζει η ΝΕΤ στις 22.00
Ο Τζιν Χάκμαν σε μια σκηνή από την ταινία του Φ. Φ. Κόπολα «Η συνομιλία», που παρουσιάζει η ΝΕΤ στις 22.00
Μια εξαιρετική δραματική ταινία θα παρουσιάσει το MEGA στις 00.45. Πρόκειται για την κοινωνική δημιουργία του Χέμπερτ Ρος με τίτλο «Ανθισμένες μανόλιες», με εκλεκτές πρωταγωνίστριες, όπως οι: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντάριλ Χάνα, Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Τομ Σκέριτ και Σαμ Σέπαρντ. Εξι διαφορετικές, εξαιρετικές και ξεχωριστές γυναίκες, τις οποίες ενώνει μια φιλία, αλλά και δεσμοί αίματος που έχουν ανοίξει την ψυχή τους η μια στην άλλη χωρίς να κρύβουν τίποτε απολύτως. Οι γυναίκες αυτές μοιράζονται τους φόβους τους, τις ελπίδες, τις μικρές ή μεγάλες φιλοδοξίες τους, κάνουν κριτική και αυτοκριτική και σε κάθε συνάντησή τους βγάζουν τα εσώψυχά τους. Ομως, αυτή η συγκεκριμένη φιλία δεν εξαντλείται στις καθημερινές έννοιες. Αυτή η σχέση αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτε ιερότερο στη ζωή από την άδολη και πραγματική φιλία. Και εκεί δεν παίζει ρόλο ο χαρακτήρας, οι δραστηριότητες, η κοινωνική θέση, οι έντονες αντιθέσεις που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν. Γιατί αυτή η σχέση είναι πάνω και πέρα από αυτά. Αυτή η σχέση είναι που στηρίζει όποια από τις έξι γυναίκες έχει ανάγκη. Διότι η φιλία συγχωρεί, συμπάσχει, συμμετέχει και γλυκαίνει τον πόνο της άλλης. Μια υπέροχη ταινία, την οποία δεν πρέπει με τίποτε να χάσετε, έστω και αν κάποια στιγμή, μετά το γέλιο, κάποιο δειλό δάκρυ κυλήσει από τα μάτια σας. Πρόκειται για μια τρυφερή, ανθρώπινη ιστορία και είναι τόσο καλά παιγμένη.

Από την ΕΤ-3 στις 00.30 «Η προηγούμενη νύχτα» του Τομ Εμερχαρντ.

Πρόκειταιγια μια αμερικάνικη κωμωδία που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Γουίνσον Κόνελι ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας σ' ένα δρομάκι χωρίς να έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Δε γνωρίζει ούτε πού είναι, αλλά ούτε και γιατί είναι ντυμένος έτσι: Φορά φράκο, αν είναι δυνατόν. Γιατί; Τι έκανε την προηγούμενη νύχτα, πού είχε πάει, ποιους συνάντησε; Επειτα από μια νοερή αναδρομή στο άμεσο παρελθόν, θυμάται ότι το προηγούμενο βράδυ κάποιος τον σταμάτησε την ώρα που πήγαινε με το αυτοκίνητό του σε ένα σχολικό χορό. Και απεγνωσμένα προσπαθεί να θυμηθεί τι απέγιναν το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αλλά επίσης έχει την αίσθηση ότι ένας νταβατζής με το όνομα Τίτο θέλει να τον σκοτώσει και δεν ξέρει την αιτία. Με τον Κιάνου Ριβς.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Η συνομιλία» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο Τζιν Χάκμαν υποδύεται τον Χάρι Κόουλ, έναν ειδικό στις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων με κοριούς, έναν αναλυτή φωνής, που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές και που πάντα τις φέρνει εις πέρας με μαεστρία. Σε μια από αυτές, η παρακολούθηση γίνεται αιτία να δολοφονηθούν τρεις άνθρωποι. Ετσι, όταν θα αναλάβει μια νέα εξίσου δύσκολη υπόθεση και συνειδητοποιεί ότι εκείνοι που παρακολουθεί κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα. Ο Κόπολα κάνει ένα εξαιρετικό, συγκλονιστικό, αλλά και υπαρξιακό θρίλερ, εκθέτοντας έτσι το δίκοπο μαχαίρι που λέγεται τεχνολογία. Η ταινία τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1974. Πλάι στον εξαιρετικό Τζιν Χάκμαν, παίζουν οι: Τζον Καζάλε και Χάρισον Φορντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ