Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Κερατσίνι «υιοθετεί» τα παιδιά με τη σφεντόνα...

«Βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση και στις εφημερίδες τι περνάτε με τους πολέμους και τη φτώχεια. Σας ευχόμαστε ολόψυχα να σταματήσει ο πόλεμος και να ζήσετε μια όμορφη και ειρηνική ζωή στο δικό σας κράτος. Να έχετε κοντά σας την οικογένειά σας και να πηγαίνετε σχολείο»... Λόγια, λέξεις από 12χρονα παιδιά που με το δικό τους απλό και άμεσο τρόπο, στέλνουν μήνυμα στους συνομήλικους τους Παλαιστίνιους... Το μήνυμα των μαθητών της ΣΤ' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, είναι ένα από τα πολλά μηνύματα μαθητών και εκπροσώπων μαζικών φορέων που συγκέντρωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, για τα παιδιά από τη Ραμάλα, τη Γάζα και την Ιερουσαλήμ.

Μηνύματα που θα παραδοθούν στον πρέσβη της Παλαιστίνης, την επόμενη Κυριακή 17 του Δεκέμβρη,κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», στο δημαρχείο της πόλης και είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού, με εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός από τον καθημερινό αγώνα ενός λαού.

«Ο λαός του Κερατσινίου δεν μπορεί παρά να στηρίξει τον άνισο άλλα και αναπόφευκτο αγώνα των Παλαιστινίων, ένα μονόδρομο αγώνα επιβίωσης, ανεξαρτησίας, ελευθερίας, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας». Αυτό τονίζουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια, στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης, αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς, σύλλογοι γονέων και γυναικών, άνθρωποι της διανόησης και καλλιτέχνες υιοθετούν «το παιδί με τη σφεντόνα» σαν σύμβολο αντίστασης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ