Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο Ευρωμεσαίωνας...

Η ιστορία της καπιταλιστικής ΕΕ, απ' τη Συνθήκη της Ρώμης, αποκαλύπτει τους δρόμους της ανισότητας. «Η αρπαγή της ιδιοκτησίας πραγματοποιείται με το "παιχνίδι" των νόμων που θεσπίζονται (βλ. Συνθήκες Μάαστριχτ, Λισαβόνας), της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής (...) καταλήγουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων (...) Στο μέτρο που μειώνεται ο αριθμός των κατόχων του κεφαλαίου, υφαρπάζουν, μονοπωλούν όλα τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής ευημερίας... Αυξάνεται η αθλιότητα, η καταπίεση, η δουλεία, η υποβάθμιση, η εκμετάλλευση» (Μαρξ). Στο ίδιο «βιολί», το «ευρωσύνταγμα», ευρωτρομονόμοι, ευρωεντάλματα, ιμπεριαλιστικές «αποστολές» ταχείας αντίδρασης (επεμβάσεις), όπου τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας αναπτύσσονται.

Οποια πέτρα κι αν σηκώσουμε, οι ζώνες αποκλεισμού, των ανέργων, της φτώχειας, των ανισοτήτων, διευρύνονται, με τις οδηγίες των πολυεθνικών! Εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα σφαγιάζονται. Η «Computer-RE» (επιστημονική καθοδήγηση) διευρύνει τη νέα πρωτόγνωρη επίθεση, που είναι παλιά, γιατί εμπεριέχεται σαν συστατικό του ιστορικού καπιταλισμού, της διευρυνόμενης προϊστορικής βαρβαρότητας, που παρουσιάστηκε ως «ευρωατλαντική» - «δημοκρατική λύση» (!!!), δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ευρωατλαντική βαρβαρότητα (βλ. ο πόλεμος στα Βαλκάνια). Οι ψεύτικες «εναλλακτικές λύσεις» στο δρόμο «ενοποίησης» των Βαλκανίων και η επέκταση του ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεινά σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο. Η αστική τάξη στην Ελλάδα αποκαλύπτεται ακόμη πιο βάρβαρη με τις ευλογίες της τρόικας.

Ο οικονομικός πόλεμος διαρκεί. Το φαγοπότι, μέσω της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης για τα Βαλκάνια, οι όποιες προεκτάσεις της συμφωνίας του Μάαστριχτ δημιουργούν νέα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά της βαρβαρότητας, του Ευρωμεσαίωνα. Η καπιταλιστική διεθνοποίηση των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, και όχι μόνο, διευρύνει, οξύνει, τις ιστορικές κόντρες εργάτη - εργοδότη, φτώχειας - πλούτου. Οι «μεταρρυθμιστικές» οδηγίες στην Ελλάδα θεσμοθετούν την ανισότητα, την κλοπή, για τα «φιλέτα». Η σοσιαλδημοκρατία έφερε τόσα βάσανα.

Ο καπιταλισμός δεν αλλάζει μούτρα. Ανατρέπεται με την ταξική πάλη. Εκεί στους καταπέλτες των πλοίων, στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στους δρόμους, η αντίσταση στον Ευρωμεσαίωνα... Το ΠΑΜΕ αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Η ίδια η καθημερινότητα των εργατών δέχεται ισχυρά χτυπήματα απ' την καπιταλιστική νομοθεσία. Η ανυπακοή στη βαρβαρότητά τους είναι μονόδρομος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ