Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πλημμύρισε διαδηλωτές - εργάτες θάλασσας και στεριάς

Στο λιμάνι κατέληξαν οι διαδηλωτές

*

Στο λιμάνι κατέληξαν οι διαδηλωτές
Πάνω στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά μπροστά στις πύλες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των μεγάλων επιχειρήσεων και εμπορικών καταστημάτων, από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, μέχρι αργά το βράδυ, εργαζόμενοι θάλασσας και στεριάς, με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις και μαζί τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, απόμαχους της δουλειάς, φοιτητές - σπουδαστές, από τα ξημερώματα, μέχρι αργά το βράδυ, έδιναν τη μάχη της 24ωρης απεργίας με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Οι απεργιακές φρουρές, ακόμα πιο ενισχυμένες, πριν τις 6 το πρωί βρίσκονταν και πάλι στα πόστα τους. Καράβια, Ζώνη, εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, εμπορικά καταστήματα βρίσκονταν υπό απεργιακό κλοιό, κόντρα σε απεργοσπαστικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας. Στο εργοστάσιο της «ΠΙΤΣΟΣ», ο μόνος που πήγε για δουλειά ήταν ένας φύλακας.

Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, ήταν απτή επιβεβαίωση, όπως ανέφερε ο κεντρικός ομιλητής Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί», ότι οι εργαζόμενοι στεριάς και θάλασσας «δεν είναι διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουν τη βάρβαρη πολιτική» των πολιτικών εκπροσώπων των πλουτοκρατών, ότι το «δίκιο του εργάτη θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα».

Με μπροστάρηδες τους νεολαίους εργαζόμενους να ανεμίζουν τις σημαίες του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε η πορεία που με τον παλμό της, τα απανωτά της συνθήματα ξεσήκωσε το κέντρο του Πειραιά. Ακολουθούσαν τα μπλοκ των εργατών της Ζώνης, των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στους δήμους, των ναυτεργατών. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των γυναικείων συλλόγων μελών της ΟΓΕ.

Η πορεία πέρασε μέσα από το εμπορικό κέντρο της πόλης και κατέληξε στο λιμάνι, για να ενισχύσει την περιφρούρηση στα καράβια, που συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. Στην απεργιακή κινητοποίηση του Πειραιά παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ. Επίσης παραβρέθηκε η πρόεδρος της ΟΓΕ Κ. Μπουντούρογλου, ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ