Κυριακή 11 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 2012
Ανάντ - Κάρλσεν στον τελικό της Αγγλίας;

Αυλαία σήμερα στο Περιστέρι για την Α' Εθνική

Με πρωτότυπες κινήσεις και εξαιρετικό παιχνίδι ο 19χρονος Νορβηγός G.M. Μάγκνους Κάρλσεν πραγματοποίησε άλλον ένα θρίαμβο στο διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας (Μέντιας) με 7,5 βαθμούς στους 10 αγώνες. Ο μελλοντικός, για πολλούς καθώς και για τον προπονητή του - τον Γκάρι Κασπάροβ - παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε πίσω με 2 βαθμούς τους ισχυρούς Τεϊμούρ Ρατζιάμποβ (Αζερ. 2740) και Μπόρις Γκέλφαντ (Ισραήλ 2741), ενώ είχε απόδοση σε ΕΛΟ 2824! Με 4,5 βαθμούς πήρε την 4η θέση ο πρώην παγκόσμιος (2002) Ρουσλάν Πονομαριόφ (Ουκρ. 2733), με 4 β. και 5η θέση ο G.M. Λίβιου Νισιπεάνου (Ρουμ. 2672) και τέλος ο Κινέζος Βανγκ Γιούε (2752) με 3 β.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κασπάροβ είπε ότι ο νεαρός Κάρλσεν θα κυριαρχήσει σύντομα, με το άνετο και γρήγορο παιχνίδι του και δεν είναι απίθανο το 2012 στο Λονδίνο να αντιμετωπίσει νικηφόρα τον Ινδό παγκόσμιο πρωταθλητή Ανάντ.

* Αποδυναμωμένο το φετινό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας, η αυλαία του οποίου κλείνει σήμερα με τον τελευταίο γύρο στο Ολυμπιακό Κέντρο Περιστερίου.

Μετά την αποχή από το πρωτάθλημα 10 ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, άλλες δύο ομάδες, η Σ.Ο. Βόλου και η Μ.Σ.Β. Χίου «Ο ΦΑΡΟΣ», ανακοίνωσαν αδυναμία συμμετοχής στους αγώνες.

Η αφίσα της Α' Εθνικής και του Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου 2010
Η αφίσα της Α' Εθνικής και του Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου 2010
Ετσι, την περασμένη Δευτέρα από 34 ομάδες, αγωνίστηκαν στον 1ο γύρο μόνο οι 22. Αντίπαλες ήταν: Πν. Στ. Περιστερίου - ΣΟ Πάτρας, ΣΟ Ηλιούπολης - ΑΟ Κύδων Χανίων, Φυσιολάτρης Νίκαιας - Πανιώνιος ΓΣΣ, ΛΠ Φλώρινας - ΑΕΚ, ΣΑ Χανίων - ΣΑ Γαζίου, ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» - ΣΟ Ηρακλείου, ΣΟ Καλλιθέας - ΕΕΣ Κορυδαλλού, ΣΟ Ικαρίας «Ι. Τζελεπής» - ΕΣ Αμφισσας, ΦΟΝ Ηρακλείου Αττικής - ΑΣ Παπάγου, ΣΑ Χαλκίδας «Ο Παλαμήδης» - ΣΑΣ Κορωπίου και ΟΣ Τριανδρίας - Σ. Ιωαννιτών Σκακιστών. Θα επανέλθουμε με όλα τα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ