Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, καθώς και των γονιών μου, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΗΜΝΙΟΥ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Στέλλα Λημνιού - Κουτροκόη

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπητού μου φίλου και συνοδοιπόρου στους αγώνες, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 31 Γενάρη 2010, προσφέρω στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», 50 ευρώ.

Βαγγέλης Σιαφάκας

  • Στη μνήμη του αγαπητού φίλου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, προσφέρω στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 50 ευρώ.

Τ. Κ.

***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ, αγωνιστή - κομμουνιστή, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή», 100 ευρώ ενίσχυση.

Η σύζυγός του

Νίτσα Μαρκάτου

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Βασιλική Κοζάτσα

***

φωτό

Στη μνήμη της σ. ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ο Θύμιος Κεφαλής και η σύζυγός του Φωτεινή προσφέρουν για ενίσχυση του ΚΚΕ, 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

***

φωτό

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκε στη Μόσια Κορινθίας. Το 1935 μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων. Στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο ήταν ανθυπολοχαγός. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο ως διοικητής λόχου. Τραυματίστηκε στο Αργυρόκαστρο. Τιμήθηκε με Χρυσό Αριστείο Ανδρείας. Στη γερμανοϊταλική κατοχή με βαθμό υπολοχαγού, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Μέλος του ΚΚΕ έγινε στα 1942. Εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, στην Αθήνα. Αργότερα βγήκε στο αντάρτικο. Τοποθετήθηκε καπετάνιος και εκπαιδευτής στη Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ στη Ρεντίνα.

Μετά τη Βάρκιζα φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο με το Μεταξικό ΑΝ 375 (για κατασκοπεία). Κατάφερε, όμως, να δραπετεύσει και βγήκε αμέσως στο βουνό. Τοποθετήθηκε επιτελάρχης του ΚΓΑΝΕ (Κλιμάκιο Γενικού Αρχηγείου Νότιας Ελλάδας) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ονομάστηκε από την Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση συνταγματάρχης. Η συμβολή του στις νικηφόρες μάχες του ΔΣΕ στην Καρδίτσα και στο Καρπενήσι ήταν καθοριστική, καθώς είχε την κύρια ευθύνη της σχεδίασης των επιχειρήσεων. Η τελευταία του αποστολή κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου ήταν τον Αύγουστο του 1949, όταν τέθηκε επικεφαλής μαζί με τους Χαρίλαο Φλωράκη και Νίκο Μπελογιάννη στο Επίλεκτο Απόσπασμα.

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μετά την ήττα του ΔΣΕ βρέθηκε στην Τασκένδη πολιτικός πρόσφυγας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Επαναπατρίστηκε το 1977. Μέχρι το 1990 ήταν πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Κορινθίας, το 1985. Στις δημοτικές εκλογές, το 1994, εκλέγεται πρόεδρος στο χωριό Μόσια. Με την επίσημη αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, του αναγνωρίστηκε ο βαθμός του συνταγματάρχη ε.α. Στις 23 Ιουλίου 2005 έφυγε από τη ζωή.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τότε που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα

Σταυρούλα Παπαγεωργίου


ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

 Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ