Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΙΟΛΕΪΔΗ» - ΒΟΛΟΣ
Αντιδρούν στα αντεργατικά σχέδια

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας

Εκ περιτροπής εργασίας επιβάλλεται στους εργαζόμενους της επιχείρησης μετάλλου «Κιολεΐδης», στο Βόλο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους. Χτες, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και έξι Σωματείων του κλάδου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του εργοστασίου απαιτώντας να παρθεί πίσω το αντεργατικό μέτρο. Σύμφωνα με την απόφαση της εργοδοσίας, οι περίπου 90 εργαζόμενοι θα δουλεύουν 2 βδομάδες το μήνα.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, θα πραγματοποιήσουν νέα αγωνιστική συγκέντρωση αύριο το πρωί. Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου, που μοιράστηκε χτες στους εργαζόμενους, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Η μονομερής και αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ Α.Ε. να θέσει το προσωπικό της σε εκ περιτροπής εργασία, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί είναι η αρχή να καταργηθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, το 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο. Επίσης οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το μισό του ήδη κουτσουρεμένου τους μισθού και θα τους επικαλούνται τα μισά ένσημα.

Οι εργοδότες επικαλούμενοι την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν φορτώνουν τα βάρη της και πάλι στους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, αρνούμενοι να συμβάλουν έστω και στο ελάχιστο συναινώντας στις προτάσεις που τους έγιναν από την πλευρά των εργαζομένων.

Για μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε τα σχέδιά τους παρά μόνο ο ενωμένος και οργανωμένος αγώνας μας.

Εχει αποδεχτεί και στο παρελθόν ότι όταν οι εργαζόμενοι ήταν σαν μια γροθιά, η δύναμή τους επέβαλε στους εργοδότες να πάρουν πίσω όλες τις αντεργατικές τους επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ