Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΦΟΡΟΥΜ» ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Πρόπλασμα κόμματος με υλικά που έχουν σαπίσει

Στη μακροσκελή της δήλωση, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει ταχύτερα στις φιλομονοπωλιακές ανατροπές

Ενα απάνθισμα από αντιδραστικές ιδέες, όρκους πίστης στο μνημόνιο και σκόπιμα γενικόλογες και ανούσιες διακηρύξεις, αποτελεί το χτεσινό πολυδιαφημισμένο μήνυμα της Ντ. Μπακογιάννη, με το οποίο ανακοίνωσε τη σύσταση ενός «Φόρουμ για την Ελλάδα».

Με προφανή στόχο να συντηρήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο γύρω από το υπό ίδρυση κόμμα της, αλλά και για να στηρίξει τα πλέον άγρια αντιλαϊκά μέτρα, η «ανεξάρτητη» βουλευτής προχώρησε χτες σε μια μακροσκελή δήλωση, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει με συνέπεια στην εφαρμογή του μνημονίου.

Τάχθηκε υπέρ των «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων», απαριθμώντας μεταξύ αυτών τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», τη δραστική μείωση του ελλείμματος του ΟΣΕ κ.ά. Πρόκειται για προτάσεις που ήδη προωθεί η κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στις διακηρύξεις Σαμαρά για την προγραμματική πρόταση της ΝΔ.

«Η ψήφιση του μηχανισμού στήριξης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία και φυσικά αυτό μας δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις», τόνισε, δίνοντας το στίγμα της παρέμβασης του «φόρουμ» που δημιούργησε. Η ίδια αυτοπροβλήθηκε ως μία εκ των ελαχίστων πολιτικών που «έχει το κουράγιο να πει τα πράγματα με το όνομά τους» και, δίνοντας ένα δείγμα γραφής στην κατεύθυνση αυτή, μίλησε για «τον ολέθριο κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας» (σ.σ. του μνημονίου).

Επιχειρώντας να εμφανιστεί ως εκφραστής του δήθεν «νέου», άσκησε επιδερμική κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες τις πολιτικές των «κομμάτων της Αριστεράς», αναμασώντας τις άθλιες θεωρίες ότι «επιδρούν καταστροφικά σε κάθε πιθανή δυνατότητα ανάκαμψης πολλών κλάδων της οικονομίας».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές», στη ΝΔ ότι «αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος».

Η γερασμένη αντιλαϊκή πολιτική που επαγγέλλεται η Ντ. Μπακογιάννη, «αντλεί δύναμη από την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τη γνώση και την εξωστρέφεια» και σε αυτές τις δυνάμεις πρώτα και κύρια απευθύνεται το «Φόρουμ για την Ελλάδα» που δημιούργησε. Επιβεβαιώνεται εξάλλου από τα ονόματα των 52 πρώτων μελών που έδωσε στη δημοσιότητα, κύρια επιχειρηματίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει το λαό στο γύψο (2010-11-24 00:00:00.0)
Πράσινο φως για διά βίου μνημόνια (2010-10-13 00:00:00.0)
Οξύνεται η ψηφοθηρική μάχη των εντυπώσεων (2009-11-12 00:00:00.0)
Σκηνικό οξείας πόλωσης στη μάχη της διαδοχής (2009-11-11 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκό «καρότο και μαστίγιο» για τη Σερβία (2008-01-29 00:00:00.0)
«Κινούμενη άμμος» το εσωκομματικό τοπίο (2000-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ