Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Aντιδημοκρατικός κατήφορος

Με σαθρά επιχειρήματα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε στις 7 Ιούλη να επικυρώσει ως «πολιτικό κόμμα», το συμμαχικό σχήμα που έχει συγκροτήσει με ταξικά συνδικάτα κι άλλες μικρότερες οργανώσεις το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) με την επωνυμία «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας».

Μεταξύ των αιτιών άρνησης αναφέρεται πως καταβλήθηκε διπλάσιο χρηματικό παράβολο από το κανονικό και πως δεν αναγράφονται τα αστυνομικά τμήματα στα οποία εκδόθηκαν οι ταυτότητες και των 223 αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο του «Μετώπου».

Οπως αναφέρει το «Μέτωπο» σε ανακοίνωσή του: «Αυτές οι αιτίες άρνησης της επικύρωσης αποτελούν μικρές γραφειοκρατικές ατιμίες στο δρόμο επικύρωσης του Εργατικού Μετώπου, στο δρόμο της μεγάλης υπόθεσης της ταξικής πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι οργανωτές του "Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας" είναι σίγουροι πως αυτές οι επινοημένες αιτίες θα ξεπεραστούν».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται κριτική σε δηλώσεις του Β. Ράσκιν, Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως πίσω από την προσπάθεια ίδρυσης του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας» βρίσκονται το κυβερνητικό κόμμα, διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι και το ολιγαρχικό κεφάλαιο. Ως απάντηση σ' αυτές τις κατηγορίες, η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα, με την άρνηση επικύρωσης, που στηρίζεται σε φανερά επινοημένες αιτίες, οι εργατικές οργανώσεις του "Μετώπου" μπορούν να διαμορφώσουν πλήρη άποψη για το ποιος εδώ και πολλά χρόνια στρογγυλοκάθεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, παίρνοντας εκατομμύρια ρούβλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσποιούμενος πως ασκεί αντιπολιτευτική κοινοβουλευτική δράση, ενώ ουσιαστικά αποτελεί "εργαλείο" του κόμματος εξουσίας. Τα τυπικά εμπόδια, που εμφανίστηκαν για την επικύρωση του "Μετώπου", θα ξεπεραστούν. Τίποτα δε θα μας σταματήσει!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ