Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΣ
«Αιτία των προβλημάτων η επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση κινδυνεύοντας ακόμα και με λουκέτο αφού η φυγή του επιχειρηματία Μίνωα Κυριακού άφησε πίσω της καμμένη γη, είχε χθες στα γραφεία της ΚΟΑ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Νίκο Σοφιανό και τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ Θοδωρή Λιάππη.

Σήμερα τα χρέη του συλλόγου ανέρχονται στα 7,5 εκατ. ευρώ ενώ... θηλιά στο λαιμό αποτελεί και το ποσό που φέρεται να χρωστά ο σύλλογος στον επιχειρηματία που ανέρχεται στα 8,5 εκατ. ευρώ που επίσημα φαίνεται σαν ταμειακή διευκόλυνση του Κυριακού προς το σύλλογο. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 2,5 μήνες και πάνω, περίπου 3.000 αθλητές και παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου βρίσκονται στον «αέρα», ενώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τις ΔΕΚΟ φθάνουν σε... δυσθεώρητα ύψη. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Καμζέλας, μερικές από τις αιτίες που έφθασαν τα πράγματα εδώ είναι τα νέα ...ήθη που επιβλήθηκαν επί προεδρίας Κυριακού. Το καθεστώς της μαύρης εργασίας, οι μισθοί των διοικητικών στελεχών που θεωρούνται από τους εργαζομένους σαν «golden boys» του συλλόγου, οι οικονομικές ατασθαλίες στο μίτινγκ «Τσικλητήρεια» που διοργάνωνε ο σύλλογος, το θολό παρασκήνιο με τις κρατικές επιχορηγήσεις που τις διαχειριζόταν τα μέλη του ΔΣ (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν είχαν πληρώσει και ποτέ τη συνδρομή στο σύλλογο) είναι μερικές απο τις βασικές αιτίες για το χάος που επικρατεί σήμερα. Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επαγγελματοποίηση του μπάσκετ (από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε στην Α1) καθώς εκεί δινόταν το μεγαλύτερο βάρος με αποτέλεσμα τα άλλα τμήματα του συλλόγου να υστερούν. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ίδια η ΚΑΕ δεν πλήρωνε ως όφειλε το ενοικιοστάσιο στον ερασιτέχνη ΓΣ Πανελλήνιο για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου.

Ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε στους εργαζομένους τη βοήθεια του ΚΚΕ στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους και επισήμανε την αιτία όλων αυτών, την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού. «Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον αθλητισμό δημιουργεί απόστημα που πολλές φορές σπάει... Οταν ο επιχειρηματίας αποφασίζει ότι πλέον δεν έχει λόγο να παραμείνει, φεύγει αφήνοντας καμένη γη πίσω του. Αυτό συνέβηκε και στην περίπτωση του Πανελληνίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άξονες που θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα είναι δύο. Πρώτον, στο θέμα των εργασιακών σχέσεων με την εξασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά και κατοχύρωση καταβολής των δεδουλευμένων τους. Και δεύτερο στο γεγονός της εξασφάλισης του δικαιώματος στην άθληση για τη λαϊκή οικογένεια μακριά από τις λογικές της ανταποδοτικότητας και της κερδοφορίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάππης κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και του δικαιώματος στη συνέχιση της δουλειάς τους και να μην παρασύρονται από τις ψεύτικες υποσχέσεις που μπορούν να δοθούν από πιθανούς σωτήρες οι οποίοι θα επιβουλεύονται την εκμετάλλευση του συλλόγου πάλι για δικό τους όφελος. «Ο,τι συμβαίνει στο χώρο του αθλητισμού δεν είναι ξεκομμένο απ' ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιποι κοινωνία. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απ' όλα αυτά να βγάλουν ένα συμπέρασμα. Οτι είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση των συμφερόντων των εργατών με τα αντίστοιχα των επιχειρηματιών» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ