Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέες απολύσεις στις «Αττικές Εκδόσεις»

Σε δύο νέες απολύσεις συντακτών από το περιοδικό «Ιδέες και Λύσεις» προχώρησε προχτές ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Αττικές Εκδόσεις» και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θ. Φιλιππόπουλος, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων εργαζομένων του Ομίλου σε εννιά.

Στον Ομιλο «Αττικές Εκδόσεις» απασχολούνται περίπου 270 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και εκδίδει 17 περιοδικά (ανάμεσά τους «Bazar», «Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι», «Casaviva», «Madame Figaro», «Τηλέραμα», «Τηλεθεατής» κ.ά.) και την εφημερίδα «Κεφάλαιο». Χτες, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ. Αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιούλη, οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε στάση εργασίας 10.00 το πρωί με 1 το μεσημέρι, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει ότι η εργοδοσία προχώρησε στις νέες απολύσεις πιστή «στο δόγμα που εξήγγειλε, ότι στα περιοδικά πρέπει να εφαρμοστεί η βιομηχανοποιημένη δημοσιογραφική παραγωγή, με "σύντηξη της εργασίας", με υπερεντατικοποίηση για να καλυφτούν τα κενά, με μειώσεις μισθών και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό απασχολούμενων». Καλεί δε, τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ να συνεδριάσει και να διεκδικήσουν από κοινού την ανάκληση των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ