Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η άγνωστη ... Μαλένα

Η Μόνικα Μπελούτσι στη «Μαλένα»
Η Μόνικα Μπελούτσι στη «Μαλένα»
Ο Τζιουζέπε Τορνατόρε υπογράφει τη σκηνοθεσία της δραματικής ιταλικής ταινίας με τίτλο «Μαλένα», που θα προβληθεί απόψε στις 22.00 από τη ΝΕΤ.

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας, το 1940, μια ομάδα εφήβων, ανάμεσά τους και ο Ρενάτο, περνούν την ώρα τους περιμένοντας να περάσει η όμορφη Μαλένα. Η Μαλένα, επίκεντρο των φαντασιώσεων των ανδρών της πόλης, είναι μια γοητευτική, αλλά αφελής δασκάλα, που δε δείχνει να καταλαβαίνει το ρόλο που παίζει η παρουσία της στον ανδρικό πληθυσμό της πόλης. Οταν όμως ο άνδρας της σκοτώνεται στον πόλεμο, η χήρα πια Μαλένα γίνεται το αντικείμενο μιας απωθημένης λαγνείας των ανδρών, προκαλώντας σκάνδαλο όταν αρχίζει να βγαίνει με Γερμανούς στρατιώτες για να επιζήσει...

Ο Τζιουζέπε Τορνατόρε, σκηνοθέτης του διάσημου «Σινεμά ο Παράδεισος», μας προσφέρει ένα ακόμα κοινωνικό δράμα με φόντο τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ αφηγείται την ιστορία του συνδυάζοντας τη νοσταλγία με το χιούμορ και την πικρή κωμωδία με το ρομαντισμό. Εκείνο, όμως, που βασικά τον ενδιαφέρει, είναι η ενηλικίωση του 13χρονου Ρενάτο, που αντιμετωπίζει τη Μαλένα σαν είδος άπιαστου ονείρου, με αποτέλεσμα τελικά να θέλει να την προστατέψει. Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Τζιουζέπε Σούλφαρο, Λουτσιάνο Φεντερίκο, Ματίλντε Πιάνα.

«Αγνωστος κόσμος». Περιπέτεια εποχής σε σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ.

Ετος 1607. Κατά τη διάρκεια του αποικισμού της Βόρειας Αμερικής από τους Αγγλους, ο Τζον Σμιθ αποχωρεί από το οχυρό Τζεϊμστάουν για να εξερευνήσει καινούριες περιοχές και να εμπορευτεί με τις φυλές των ιθαγενών που πρόκειται να συναντήσει. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος και οι άνδρες του πέφτουν σε ενέδρα, πιάνονται αιχμάλωτοι και την τελευταία στιγμή γλιτώνουν τη θανάτωση λόγω της σωτήριας επέμβασης της Ποκαχόντας, κόρης του αρχηγού της φυλής. Ο έρωτας ανάμεσα στον Τζον Σμιθ και την Ποκαχόντας είναι κεραυνοβόλος. Η νεαρή Ινδιάνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει πίσω στο οχυρό... Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Κουριάνκα Κίλτσερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ντέιβιντ Θιούλις (STAR, 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ