Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμβουλος και για το τραμ

Στην αναζήτηση χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση του τραμ στη μείζονα περιοχή της Αθήνας», προχωρά η κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική που ακολουθεί στην κατασκευή των δημοσίων έργων και που κοστίζει αρκετά δισεκατομμύρια στους Ελληνες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της εταιρίας «Αττικό Μετρό» (υπεύθυνη για τη διαχείριση του έργου) που δημοσιεύτηκε χτες στον Τύπο, θα διενεργηθεί κλειστός διαγωνισμός με προεπιλογή έξι υποψηφίων, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλλουν σχετική προσφορά, καθώς και τραπεζική εγγύηση. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 15 Γενάρη 2001 (ώρα 3.30 μ.μ.).

Οπως είναι γνωστό, το έργο θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί από θυγατρική εταιρία της Αττικό Μετρό. Το κόστος της πρώτης φάσης του έργου, που προβλέπει τη λειτουργία δύο γραμμών (Ζάππειο - Ν. Φάληρο και Π. Φάληρο - Γλυφάδα) ανέρχεται σε 107 δισ.δρχ. Τα 45 δισ.δρχ. που θα διατεθούν για την κατασκευή της υποδομής θα προέλθουν από δημόσιες επενδύσεις και το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ τα υπόλοιπα 62 δισ.δρχ. από τη σύμβαση παραχώρησης στους ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν και την εκμετάλλευση του έργου για δεκαετίες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ