Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΡΙΣΠΑ»
Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους

Απεργία πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στην επιχείρηση φαρμάκου «ΧΡΙΣΠΑ», σε συνέχεια της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 14 Ιούλη απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλη. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι με την απεργία απάντησαν και στις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους φοβίσει λέγοντας ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι γυρίσουν στη δουλειά, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

Η απεργία στη «ΧΡΙΣΠΑ» είναι μέρος των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Φαρμάκου για το διάστημα 15 Ιούλη έως 30 Σεπτέμβρη και οι οποίες θα γίνονται εκ περιτροπής και χωρίς καμιά προειδοποίηση. Η απόφαση της Ομοσπονδίας κινείται στην κατεύθυνση έντασης της πάλης ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά εκτρώματα που ψήφισε η κυβέρνηση αλλά και στην άρνηση των εργοδοτών του κλάδου για συζήτηση και υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης. Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνονται σε όποιες επιχειρήσεις παρατηρούνται φαινόμενα απολύσεων και παραβιάσεων εργασιακών δικαιωμάτων, οι οποίες αφορούν κυρίως στο ωράριο και τις αμοιβές.

Σχετική με τις συνολικότερες εξελίξεις είναι και η ανακοίνωση της επιχείρησης «SCHERING» ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 16 εργαζομένων, ιατρικών επισκεπτών, όπως καταγγέλλουν η Ομοσπονδία και το Σωματείο Αττικής. «Μετά τη συγχώνευση με τη "MERCK" φαίνεται ότι "περισσεύουν" οι εργαζόμενοι αυτοί και το δικαίωμα στην εργασία δε συμβιβάζεται με τη διασφάλιση των κερδών του πολυεθνικού κολοσσού, που δημιουργείται», τονίζουν οι διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών φορέων και καλούν τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν καμία απόλυση και να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ