Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί τους βιοτέχνες να βρεθούν πλάι στους οικοδόμους

Σε μαζική συμμετοχή μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, στην πανελλαδική συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, την Πέμπτη 22 του Ιούλη, στις 9.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος, καλεί όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιαίτερα αυτούς των κλάδων της οικοδομής η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι χρειάζονται «έργα που θα διασφαλίζουν τις αναγκαίες υποδομές σε τομείς όπως είναι η Υγεία, Πρόνοια, εκπαίδευση, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέγερση φθηνών, ασφαλών και ποιοτικών λαϊκών κατοικιών. Αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων, κτιριακές επεμβάσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, αντισεισμική θωράκιση κατοικιών, δημόσιων κτιρίων κλπ. Αυτά τα έργα θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα ανακουφίσουν άμεσα τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους στην οικοδομή, θα επιδράσουν θετικά στη ζωή όλων των λαϊκών στρωμάτων. Εργα που είναι ενταγμένα σε μία οικονομική ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτά τα έργα έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών, των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας, γι' αυτό και σήμερα δεν είναι της επιλογής τους».

Η Ομοσπονδία προσθέτει: «Θα σταυρώσουμε τα χέρια και καρτερικά θα περιμένουμε την καταστροφή μας ή όλοι μαζί σαν μια γροθιά με τα Σωματεία μας, συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΕΒΕ, θα δυναμώσουμε τη συνεργασία μας με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου;

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, καλούμε ιδιαίτερα κάθε άνεργο, κάθε αυτοαπασχολούμενο που βρίσκεται πριν την καταστροφή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Οικοδόμων την Πέμπτη 22 Ιούλη 2010. Οι δυνάμεις των ΕΒΕ μπορούν να έχουν το δικό τους μαζικό μπλοκ, τα δικά τους πανό, συμμετέχοντας στην πανελλαδική συγκέντρωση με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πληρώσει ήδη πολλά. Δε θα πληρώσουν και την έξοδο από την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Διεκδικούμε:

Ανάκληση όλων των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών μέτρων. Αμεσα αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας. Η κατοικία είναι δικαίωμα για τη λαϊκή οικογένεια και όχι εμπόρευμα. Θέσπιση επιδόματος ανεργίας για τους ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους, στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη. Χρηματοδότηση του Ταμείου με τα 2/3 των εξόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ. Μείωση των εισφορών κατά 10%. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Ενταξη της βιοτεχνίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με σύνταξη για τους άντρες στα 55 και για τις γυναίκες στα 50.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ