Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚΑ
Επικροτεί τη μείωση των μισθών

Το διθύραμβο προς την άθλια συμφωνία της ΓΣΕΕ καταδικάζει η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Τη σύμβαση της ντροπής που μειώνει τους μισθούς των εργατών για τρία ολόκληρα χρόνια, κάνοντας πράξη το μνημόνιο, «χαιρετίζει» η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Σε ανακοίνωσή της δίνει κάλυψη στο έγκλημα που διέπραξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και χωρίς τσίπα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τη μείωση των μισθών ως «σημαντική κατάκτηση», όταν τα ίδια τα στελέχη της Συνομοσπονδίας - έστω και προσχηματικά - μίλαγαν για «σύμβαση λιτότητας».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ΕΚΑ, ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» υπογραμμίζει ότι το ΕΚΑ επιβεβαιώνει το ρόλο του, ως βασικό στήριγμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ως δεκανίκι και δεξί χέρι της καπιταλιστικής εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ-ΕΚΑ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το ΕΚΑ αποδεικνύεται φορέας της ίδιας αντιδραστικής αντίληψης των εργοδοτών και της κυβέρνησης που λέει ότι έχουμε κρίση η οποία δεν οφείλεται στα κέρδη και στους καπιταλιστές και ότι χρειάζονται θυσίες "απ' όλους". Το ΕΚΑ όχι μόνο αρνείται και αυτό, να διεκδικήσει με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης, αλλά απεναντίας βοηθά την τρόικα, βοηθά την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ να μειώσουν τους μισθούς τουλάχιστον κατά 6% ετησίως. Βοηθά στον κύριο στόχο του κεφαλαίου να γίνει ακόμη πιο φθηνή η εργατική μας δύναμη. Χαρακτηριστικό του ξεπεσμού και της πλήρους υποταγής στο κεφάλαιο και στις αξιώσεις του είναι το κάλεσμά του στους καπιταλιστές "να σεβαστούν" τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας την ίδια ώρα που στο Λεκανοπέδιο Αττικής είναι σε εξέλιξη ο πιο άγριος εργατικός μεσαίωνας...».

Ο συνδυασμός της ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους:

  • Να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων για τη σύμβαση της ντροπής.
  • Να συμμετάσχουν μαζικά στους αγώνες ενάντια στα μέτρα και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Να μην επιτρέψουμε να υποστούμε τις τραγικές συνέπειες των μέτρων, να οργανώσουμε τη μαζική αντίδραση παντού, για όσα μας βασανίζουν, για τους λογαριασμούς που δε θα μπορούμε να πληρώνουμε, τις δόσεις των δανείων, τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Να συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που έχουμε ανάγκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ