Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διπλός εμπαιγμός των καταναλωτών

  Η κυβέρνηση, ενόψει Χριστουγέννων, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για εξασφάλιση υγιεινού και φτηνού εισαγόμενου κρέατος!

Να «φασκιώσει» τις τεράστιες ευθύνες της για τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει και προκαλεί η πολιτική της, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην τσέπη των καταναλωτών κρέατος, επιχειρεί με υποκριτική εμμονή η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι εξαιτίας της κρίσης των «τρελών αγελάδων» ανέβηκαν στα ύψη οι τιμές στο κρέας των αμνοεριφίων, των αιγοπροβάτων, των χοιρινών, καθώς και των ψαριών, των κοτόπουλων, αλλά και των εγχώριων γαλοπούλων. Και η κυβερνητική ανησυχία ...ότι, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι τιμές σε όλα τα κρέατα πλην του μοσχαρίσιου θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά, μετουσιώθηκε σε μια ακόμα σύσκεψη. Σε μια σύσκεψη - κοροϊδία του λεγόμενου Συντονιστικού Διυπουργικού Οργάνου για τη Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, που έγινε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Γεωργίας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι εισαγωγές αμνοεριφίων, χοιρινών, κοτόπουλων και γαλόπουλων από τρίτες χώρες, ώστε να εξομαλυνθούν οι τιμές στην αγορά, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Με τη σειρά του, ο υπουργός Γεωργίας, σε μια ακόμα προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα καθησυχασμού, δήλωσε ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο τα - υποτιθέμενα - μέτρα, που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και πρόσθεσε, υποκριτικά, πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις δηλώσεις - κοροϊδία που ξεστόμισαν χτες οι υπουργοί Γεωργίας και Ανάπτυξης, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των καταναλωτών. Η κυβέρνηση, εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης της προστασίας των καταναλωτών και στήριξης της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής, ώστε η χώρα να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τις εισαγωγές κρεάτων από τις χώρες της ΕΕ. Τώρα ως εναλλακτική λύση ...για την εξομάλυνση των τιμών προτείνεται πάλι από την κυβέρνηση η αύξηση των εισαγωγών, αμφιβόλου ποιότητας κρεάτων από τρίτες χώρες. Τη λύση αυτή, άλλωστε, προδιέγραψε πριν τη χτεσινή σύσκεψη, με σχετικές δηλώσεις της στα ραδιόφωνα, η υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι σε περιόδους έξαρσης των διατροφικών κρίσεων ή σκανδάλων, όπως συμβαίνει τώρα με τις «τρελές αγελάδες», οι Ελληνες καταναλωτές «ψάχνουν με το μακαρόνι» να βρουν καθαρό ελληνικό κρέας, το όποιο κατάντησε, με ευθύνη των κυβερνήσεων, να είναι σπάνιο. Και το αποτέλεσμα της αγωνίας των καταναλωτών να βρουν υγιεινό κρέας, είναι να πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης διαφόρων επιτηδείων. Γιατί γίνεται, για άλλη μια φορά, φανερό ότι οι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι της χώρας δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος από την αλματώδη αύξηση των λιανικών τιμών. Οι τιμές παραγωγού παραμένουν επί της ουσίας «παγωμένες» και τη διαφορά, ως συνήθως, καρπώνονται οι μεσάζοντες, με τη σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης πάντα και τα σπασμένα πληρώνουν, ως είθισται, καταναλωτές και κτηνοτρόφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ