Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΡ. ΡΟΥΓΚΟΒΑ
«To ΝΑΤΟ είναι ιδιωτικός μας στρατός»...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (του ανταποκριτή μας).-

«Το ΝΑΤΟ είναι ήδη ιδιωτικός μας στρατός. Αλλά στο μέλλον θα μοιραστούμε την ευθύνη και θα ιδρύσουμε πρόσθετα δικό μας στρατό σαν προστατευτική δύναμη»!

Αυτή είναι η απάντηση του Ιμπραήμ Ρουγκόβα στην παρατήρηση του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «ΣΠΙΓΚΕΛ» (τεύχος 50, 14 Δεκέμβρη) ότι ο ενδεχόμενος νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τζούνιορ, δήλωσε πως θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Κόσσοβο. «Το ΝΑΤΟ» είπε ο Ρουγκόβα «πρέπει να μείνει αιώνια στο Κόσσοβο, ανεξάρτητα από το πώς θα ονομάσει την αποστολή του. Νοητές είναι για παράδειγμα σταθερές βάσεις του ΝΑΤΟ για προστασία ολόκληρης της περιοχής». Κατά τα λοιπά ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα το μόνο που δέχεται είναι η πλήρης ανεξαρτησία, και όχι καθεστώς αυτονομίας, και δεν απέκλεισε και την «Ενωση με την Αλβανία».

Συγκεκριμένα, στην παρατήρηση των τριών απεσταλμένων του περιοδικού στην Πρίστινα ότι η (χωρισμένη) Γερμανία ενώθηκε, ο Ρουγκόβα δήλωσε: «Δεν μπορώ φυσικά να αποκλείσω ότι μία μέρα θα αναφανούν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον -ενδεχόμενα και η ένωση με την Αλβανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ