Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πανάκριβο ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο σε αχρηστία

Σε καθημερινή ταλαιπωρία υποβάλλονται αρκετοί κάτοικοι της Θεσσαλίας, που υποφέρουν από νεοπλασίες, καθώς μετακινούνται προς τη Θεσσαλονίκη ή και την Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία. Την ίδια στιγμή, το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που στοίχισε 2 δισ. δραχμές δε λειτουργεί καθώς, το υπουργείο Υγείας ακόμη δεν έχει εγκρίνει την τοποθέτηση του τμήματος στο νοσοκομείο.

Το παραπάνω θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης.

«Για να μπορέσει να λειτουργήσει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα σε πρώτη φάση χρειάζεται, εφόσον βέβαια υπογραφεί η εγκατάστασή του και η κάλυψη των 10 - 15 θέσεων νοσηλευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι ακτινολόγοι κλπ)», τονίζει ο κομμουνιστής βουλευτής και ρωτά τους δυο υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να εγκρίνουν τη λειτουργία του τμήματος και να προβούν άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ