Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο

Μέχρι τις αρχές Γενάρη θα είναι έτοιμο το υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τη διοίκηση της εκπαίδευσης και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που έρχεται να ολοκληρώσει την αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με όσα δήλωνε χτες ο υπουργός Παιδείας στο ραδιοσταθμό «Φλας», στις ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δε θα περιλαμβάνεται το Σώμα Μονίμων Αξιολογητών (ΣΜΑ). Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με θέμα την ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε τη σύσταση οργανισμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου θα αρχίσει να λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2001.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας σε συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς για διάλογο μετά τη διαμόρφωσή του.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο θέμα της αξιολόγησης των μαθητών, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα υπάρξει καμία αλλαγή τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ σε ό,τι αφορά την προφορική βαθμολογία, είπε ότι «αν γίνει μια αλλαγή στην προσομοίωση του γραπτού ή προφορικού αυτό δεν αλλάζει καθόλου την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ