Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Η αστυνομία μιλά για «απόπειρα φόνου» του πρωθυπουργού

ΤΙΡΑΝΑ.-

Η έκρηξη ενός τηλεχειριζόμενου εκρηκτικού μηχανισμού σε ένα δρόμο από τον οποίο επρόκειτο να περάσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα χτες, χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως «απόπειρα δολοφονίας» του, που, όπως υπονόησε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, Μπιλμπίλ Μέμα, έκαναν οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε χτες στις 10:30 το πρωί στην κωμόπολη Φουσκρούγια, 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Τιράνων, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο. Κατά τον γενικό διευθυντή της αλβανικής αστυνομίας, υπάρχει έρευνα εν εξελίξει και έχουν γίνει συλλήψεις υπόπτων.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη διέλευση από το σημείο δύο περιπολικών της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού, το ένα εκ των οποίων υπέστη μικρές ζημιές. Το πρόγραμμα του Ιλίρ Μέτα συνεχίστηκε κανονικά, με τα εγκαίνια ενός εργοστασίου τσιμέντου, οι εργάτες του οποίου πριν από λίγες μέρες είχαν πραγματοποιήσει απεργία εναντίον της ιδιωτικοποίησής του.

Πηγές που πρόσκεινται στην αλβανική κυβέρνηση είπαν ότι ο Μέτα «δεν ανησυχεί» για τη ζωή του, ωστόσο «φωτογραφίζοντας» το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, είπαν ότι υπάρχουν πολλές απειλές για τη ζωή του μετά τα επεισόδια στην Τροπόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ