Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Οι καλοί και οι... άφραγκοι»

Τελικά ποιο είναι το ενδιαφέρον της 7ης αγωνιστικής στην Α1; Ανάλογα πώς θα το πάρει κάποιος... Αν θελήσουμε να μιλήσουμε για το αγωνιστικό μέρος, τότε σίγουρα θα πούμε για τη σπουδαία νίκη του Περιστεριού επί της ΑΕΚ. Αν όμως βγούμε από τα αθλητικά, τότε θα πούμε πως η αγωνιστική πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την κατάντια μιας ομάδας που άλλαξε κάποτε το ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αρης, πλέον, διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, αν και αυτό το συμπέρασμα συνηθίσαμε να το λέμε τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες φορές. Αυτή τη φορά όμως το κακό παράγινε. Από τη μία η ήττα από τη Δάφνη με 96-78 που κατέρριψε το μύθο του... απόρθητου Αλεξάνδρειου, αλλά και από την άλλη η έλλειψη «ρευστού» που είναι πλέον εμφανής. Μάλιστα, προς στιγμή φάνηκε να οδηγεί και στην αποχή του Αρη από το σημερινό αγώνα με την Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία για το Κύπελλο Σαπόρτα, αφού για να μεταβεί η ομάδα, χρειάζονται -κάτι άγνωστο τις τελευταίες ημέρες στον Αρη... χρήματα. Μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού, και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Πολιτισμού Ευαγ. Βενιζέλου, τα έξοδα μετάβασης στη Ρωσία θα καλυφθούν από τη ΓΓΑ. Ομως το τι θα έκαναν από την πλευρά τους οι παίκτες των «κιτρίνων» παρέμενε άγνωστο, αφού χτες το βράδυ επρόκειτο να αποφασίσουν αν θα πετάξουν για τη Ρωσία ή όχι.

Κατά τα αλλά το Περιστέρι, με κορυφαίο τον Φορντ (38π), επικράτησε της ΑΕΚ με 70-64 υποχρεώνοντας το «Δικέφαλο» στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του μέσα σε μια εβδομάδα. Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ηρακλής στην Κρήτη επί του Ηρακλείου με 110-97, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν τα φαβορί: ΠΑΟΚ - Μαρούσι 81-79, Πανιώνιος - Δάφνη 93-81, Ολυμπιακός - Μίλων 102-84, Παναθηναϊκός - Μακεδονικός 90-71.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 13, ΑΕΚ 12, Ολυμπιακός 12, Περιστέρι 12, Πανιώνιος 12, ΠΑΟΚ 11, Ηρακλής 9, Νήαρ Ηστ 9, Μίλωνας 9, Αρης 9, Ηράκλειο 8, Μαρούσι 7, Δάφνη 6, Μακεδονικός 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ