Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ανυπακοή και απειθαρχία

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την τροπολογία της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή της για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τον ΟΜΕΔ και τις συλλογικές συμβάσεις, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Μόνο την ταξική μας οργή μπορεί να προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία θέλει να εκτελέσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αυξήσεις σε μισθούς. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο είναι αχόρταγο και οι πιστοί πολιτικοί του υπηρέτες κάνουν ό,τι μπορούν για να το θρέψουν. Η κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, δεν τους αρκεί. Σήμερα ζητάνε τις σάρκες της εργατικής τάξης, αύριο θα ζητήσουν και το μεδούλι της.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία. Το ΠΑΣΟΚ το 1985 έκανε τα ίδια. Τώρα ξαναχτυπά την εργατική τάξη με την ίδια αντιλαϊκή μανία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση, καταργώντας στην πράξη τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι σε αυτούς τους νόμους. Να μην αναγνωρίσουν καμιά τέτοιου είδους τροπολογία. Να απορρίψουν τις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και να επιβάλουν δυναμικά το δίκιο τους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ