Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ»
Διπλό χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων

Συζήτηση χτες στη Βουλή

Το πρόγραμμα «Θησέας» για την Τοπική Διοίκηση, παρά τα όσα διαφημίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η μεταφορά της ευθύνης της χρηματοδότησης έργων και υποδομών, από το κράτος, κυρίως, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελικά στους εργαζόμενους.

Αυτό τόνισε χθες η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ, αποκαλύπτοντας ότι εκτός των άλλων τα κριτήρια επιλογής για την ένταξη στο πρόγραμμα «Θησέας» ήταν η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα μέσω των ΣΔΙΤ και η διαχείριση των έργων για δεκάδες χρόνια σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν και σαν φορολογούμενοι και σαν χρήστες.

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, υπογράμμισε:

«Εάν δεν αποφασίσετε να κάνετε μια γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για να μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους, εάν από την άλλη οι λεγόμενοι "αυτοδιοικητικοί" δεν αποφασίσουν να διεκδικήσουν αυτά που παράνομα έχουν παρακρατηθεί από το 1992, αυτά τα χρήματα θα λείπουν από τις πόλεις, θα λείπουν από την περιφέρεια, θα λείπουν από έργα που απολάμβαναν τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Η βουλευτής έκανε αναφορά και στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι μια γενικευμένη πολιτική μάχη εφ' όλης της ύλης και τόνισε: «Το έργο, στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων κυρίως να αφήνουν το κομματικό κουστούμι στην άκρη και να εμφανίζονται σαν ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί, το έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Εχει εμπειρία ο κόσμος και πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη στην κοροϊδία. Κατά την άποψή μας, μια και μοναδική θα πρέπει να είναι η ερώτηση που θα τεθεί στον κάθε υποψήφιο και κυρίως σε αυτούς που εμφανίζονται δήθεν ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί: Ποια θα είναι η θέση τους απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, στα μονοπώλια, στην ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης; Αυτήν την απάντηση πρέπει να πάρουν, διότι μετά το βράδυ των εκλογών είναι γνωστό ο χάρτης πώς "πρασινίζει" και πώς "μπλεδίζει"».

Εμείς, κατέληξε, δεν έχουμε κρυφθεί ποτέ και γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι τα μόνα που οι εργαζόμενοι και ο κόσμος γενικότερα πρέπει να εμπιστευθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ