Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»
Συντονισμένη αγωνιστική δράση

Σε συντονισμένη αγωνιστική δράση προχωρούν τα έξι σωματεία εργαζομένων στην «Coca - Cola 3Ε» (Κόκα-Κόλα), ύστερα από την άρνηση της εργοδοσίας να αποδεχθεί τις προτάσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και αντί αυτών να προτείνει ψίχουλα. Ο κοινός αγώνας τους συμβαίνει ξανά ύστερα από 31 χρόνια και αποτέλεσε πρωτοβουλία εκείνων των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να δοθεί αποτελεσματική μάχη ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν τα ΔΣ των σωματείων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Κρήτης και Αιγίου) με τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι τελευταίοι αντί για αυξήσεις πρότειναν να δώσουν κάποια φιλοδωρήματα. Μάλιστα, η πρόταση της εργοδοσίας αφορά σε ένα μόνο μικρό τμήμα των εργαζομένων, αφού με βάση τα κριτήρια που θέτει υπολογίζεται ότι αποκλείει, ακόμα και από αυτήν την πρόταση, το 60% των εργαζομένων.

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, τα ΔΣ των Σωματείων αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν τη βδομάδα που έρχεται σε 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι ώρες των στάσεων εργασίας θα ανακοινωθούν από τις διοικήσεις των σωματείων στα κατά τόπους εργοστάσια.

Ενώ σε ανακοίνωσή τους τα έξι σωματεία καταγγέλλουν «την κυβέρνηση, που εξήγγειλε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που απαγορεύει κάθε μορφή διαπραγμάτευσης και συλλογικής σύμβασης εργασίας, χρησιμοποιώντας το μνημόνιο για μηδενικές αυξήσεις το 2010. Καταγγέλλουμε το ΣΕΒ και την "Coca - Cola 3Ε" που προωθεί μηδενικές αυξήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ