Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΠΟΤΩΝ
Πρόταση μείωσης των μισθών έκαναν οι βιομήχανοι

Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι η οργάνωση του αγώνα τους, μήνυσε στους βιομήχανους η Ομοσπονδία στον κλάδο

Μόνη απάντηση η οργάνωση του αγώνα
Μόνη απάντηση η οργάνωση του αγώνα
Πρόταση για μηδενικές αυξήσεις και στην ουσία μείωση των μισθών έκαναν οι βιομήχανοι στον κλάδο γάλακτος - τροφίμων - ποτών, αξιοποιώντας πλήρως τα αντεργατικά μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση έγινε χτες το μεσημέρι στη συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον κλάδο για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συγκεκριμένα η πρόταση των εργοδοτών ήταν μηδενικές αυξήσεις για το 2010 και λίγο πάνω από 1% αύξηση από τον Ιούλη του 2011. Πρόταση που στην πράξη μειώνει τους μισθούς με δεδομένα τον πληθωρισμό - που αυτή τη στιγμή «τρέχει» κοντά στο 5,5% και προβλέπεται να αυξηθεί - και τεράστιες αυξήσεις σε τιμές βασικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες διατύπωσαν την πρότασή τους, επικαλούμενοι το μνημόνια και όσα μέχρι τώρα μέτρα έχει πάρει σε βάρος των εργαζομένων η κυβέρνηση. Μάλιστα είχαν το θράσος να πουν ότι τα μέτρα αυτά δήθεν δεν τα ήθελαν, αλλά είναι αναγκασμένοι να τα εφαρμόσουν! Ακόμα απλόχερη στήριξη στους σχεδιασμούς προσφέρει και η κατάπτυστη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ, αναλαμβάνοντας η ίδια το έργο παραπέρα χτυπήματος των αποδοχών των εργαζομένων αντί της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι τα μέτρα τα πήρε η κυβέρνηση, που όπως όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και εκφράζουν τα συμφέροντά του. Και μήνυσαν στους βιομηχάνους πως η απάντηση της Ομοσπονδίας θα είναι η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής ΣΣΕ που να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ