Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την κατάργηση των Μεικτών Επιτροπών

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το νέο χτύπημα σε μια κατάκτηση των εργαζομένων όπως είναι οι Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

Η κατάργηση των επιτροπών αυτών περιέχεται στο άρθρο 8 του προσχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας. Στο σχετικό άρθρο προβλέπεται: «Το άρθρο 19 του Ν. 1767/1998 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και κάθε άλλη διάταξη που προβλέπει τη λειτουργία Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου σε οικοδομές και εργοταξιακά έργα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Δραπετσώνας - Κερατσινίου - Περάματος - Σαλαμίνος καταργείται».

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του: «Το προσχέδιο νόμου, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή και προβλέπει την κατάργηση των επιτροπών, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για περισσότερες δολοφονίες εργατών στους χώρους δουλειάς. Στους κλάδους οικοδομών - μετάλλου - ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με λυμένα τα χέρια των εργοδοτών, το αίμα των εργαζομένων θα συνεχίσει να ρέει άφθονο. Η απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της πρέπει να δοθεί με αποφασιστική καταδίκη της νέας αυτής αντεργατικής ρύθμισης, με οργάνωση και απαίτηση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του μνημονίου και των ευρωμονόδρομων, με συσπείρωση και δράση με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ