Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε Ηράκλειο - Ρέθυμνο

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την οργάνωση της εκλογικής μάχης και την παρουσίαση του βασικού πλαισίου αρχών πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Δήμο Ηρακλείου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μιχάλης Κασαπάκης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Αλικαρνασσού.

Στην ομιλία του, ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, τόνισε ότι το κριτήριο ψήφου είναι πριν από όλα γενικό, πολιτικό και επισήμανε ότι τα νέα διοικητικά μέτρα συνιστούν κρατικούς περιφερειακούς και τοπικούς μηχανισμούς που η αιρετότητά τους δεν αλλάζει το βασικό τους χαρακτήρα. Είναι τοπικοί μηχανισμοί του κράτους, δηλαδή της εξουσίας των μονοπωλίων, της εξουσίας που υπηρετεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη δίψα της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.

Ρέθυμνο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ρεθύμνου και ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου, Μανούσος Μανουσογιάννης. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Στέλιος Ορφανός και ο Νίκος Μανουσάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου. Ο Μ. Μανουσογιάννης τόνισε ότι όπως όλα δείχνουν οι εκλογές του Νοεμβρη, για τα όργανα της περιφερειακής και τοπικής κρατικής διοίκησης, θα γίνουν σε μιαν εφιαλτική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα περίοδο.

«Το μνημόνιο, τα βάρβαρα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ., που έχουν την ολόθερμη στήριξη της ΝΔ (σφαγιασμός των μισθών, κατάργηση των συντάξεων, ληστρική φοροεπιδρομή κλπ.) θα περνούν πλέον από τα χαρτιά στη ζωή της λαϊκής οικογένειας». Γι' αυτό το λόγο, επισήμανε, οι εκλογές του Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία να εκφραστούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Να χτυπηθεί η μοιρολατρία και η υποταγή. Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, σημείωσε, δεν έχουν κανένα λόγο να οπλίσουν ακόμη περισσότερο τα χέρια των «δημίων» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ