Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επενδύσεις στα αποκαΐδια των λαϊκών κατακτήσεων

Νομοσχέδια που - ανάμεσα σε άλλα - στόχο έχουν την προσέλκυση κεφαλαίων ενέκρινε χτες το υπουργικό συμβούλιο

Η ανάγκη για συσπείρωση στο ΠΑΜΕ γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, καθώς η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς ημερομηνία λήξης

MotionTeam

Η ανάγκη για συσπείρωση στο ΠΑΜΕ γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, καθώς η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς ημερομηνία λήξης
Το μήνυμα ότι δε θα υπάρξει καμία χαλάρωση στους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης το επόμενο διάστημα, έστειλε ο Γ. Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας την ταχεία προώθηση πλήθους διαρθρωτικών ανατροπών που προβλέπονται στο μνημόνιο.

«Είναι μοναδική - θα έλεγα ιστορική - ευκαιρία να κάνουμε τώρα, σήμερα, τους επόμενους μήνες, όσα όλοι ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν και δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ενός κράτους ευνομούμενου, μιας παιδείας, μιας υγείας, ενός κοινωνικού συστήματος πρόνοιας που πράγματι θα σέβεται και θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ταυτόχρονα και τα «μέτωπα» της κυβερνητικής πολιτικής το επόμενο διάστημα.

Διαστρέφοντας τις έννοιες, ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί μάταια να προσδώσει θετικό πρόσημο σε ανατροπές που βαθαίνουν τον ταξικό χαρακτήρα και την εμπορευματοποίηση αγαθών όπως η Υγεία και η Παιδεία, ενώ ταυτόχρονα παραδίδουν την Πρόνοια βορά στις ΜΚΟ, τους ιδιώτες και τη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία».

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους υπουργούς για το μεγάλο κατόρθωμα, όπως το αποκάλεσε, «να είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα» (σ.σ. του μνημονίου), σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι αυτό «δε σημαίνει ότι μπορούμε χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας». Ζήτησε να συνεχιστούν «οι μεγάλες αλλαγές», υπογραμμίζοντας ότι «είναι η ώρα αυτών των μεγάλων αλλαγών και αν δεν τα κάνουμε τόσα χρόνια, τώρα πρέπει να τα κάνουμε».

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής το επόμενο διάστημα είναι οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στους ιδιώτες, οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, η απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών και βέβαια το παραπέρα φθήνεμα της εργατικής δύναμης.

Μια πρώτη γεύση έδωσαν οι χτεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε την προώθηση πέντε νομοσχεδίων: Την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών (άδειες φορτηγών δημόσιας χρήσης), την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών που θα εγκατασταθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, το νέο νομικό και διοικητικό πλαίσιο για την επιτάχυνση των «στρατηγικών επενδύσεων» και σχεδίων, αλλά και την αναμόρφωση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας.

Αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τη σημασία του νέου πλαισίου για επιτάχυνση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλουμε η Ελλάδα, πλέον, να παρέχει στην εγχώρια και στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ένα σταθερό, σοβαρό επενδυτικό πλαίσιο, που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα».

Αυτό που διαφημίζει η κυβέρνηση, για να προσελκύσει επενδυτές, δεν είναι τίποτε άλλο από το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και το ανελέητο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Επιχειρώντας να εξωραΐσει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δε δίστασε να αποδώσει τη μείωση του ελλείμματος κατά 45% το α' εξάμηνο στο κόψιμο της σπατάλης (!), όπως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων του Δημοσίου, αλλά και την ανελέητη αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν μπει ο Αύγουστος, όπου θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πορεία προς και μετά τη ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κράχτης» προσέλκυσης «επενδυτών» με θωράκιση του αντεργατικού πλαισίου (2019-08-27 00:00:00.0)
Συμπληρώνει τα αμέτρητα κίνητρα για κερδοφόρες επενδύσεις (2019-08-24 00:00:00.0)
Ο «κράχτης» των επενδύσεων (2017-06-24 00:00:00.0)
Πλειοδοσία υποσχέσεων στο μεγάλο κεφάλαιο με το λαό στο καναβάτσο (2017-05-25 00:00:00.0)
Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο βωμό των μονοπωλίων (2014-06-15 00:00:00.0)
Κήρυξε πόλεμο διαρκείας στα λαϊκά συμφέροντα (2005-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ