Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Να πουν δυνατό ΟΧΙ στο μνημόνιο, στα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και με τους αγώνες και με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές, κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Χτες το πρωί, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιόδευσε στις διοικητικές υπηρεσίες και στις κλινικές του νοσοκομείου, μίλησε με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκε για τις δύσκολες συνθήκες (έλλειψη προσωπικού, ασθενοφόρων, αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων) μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν. Επίσης στη διάρκεια της περιοδείας, η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Φραγγίδη.

Δύο είναι τα στοιχεία που κυρίως αναδείχθηκαν από την περιοδεία. Οι ελλείψεις προσωπικού, κυρίως διοικητικού και νοσηλευτικού, είναι μεγάλες. Αναμένονται προσλήψεις 34 ατόμων εντός του καλοκαιριού, αλλά οι εργαζόμενοι αμφιβάλλουν αν θα γίνουν, διότι χρόνια τώρα εξαγγέλλονται. Η Διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αξιοποιώντας εθελοντές του «Ερυθρού Σταυρού» τόσο στο διοικητικό τομέα όσο και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά τις επιπτώσεις από την κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης. Οπως ανέφερε ο διοικητής, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατά 30% το ποσοστό όσων επιλέγουν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό των ασθενών που είναι ανασφάλιστοι.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Αντικρίσαμε την εικόνα ακόμα ενός δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος η οποία την περίοδο αυτή στη χώρα μας είναι κλασική και συνίσταται στην έλλειψη προσωπικού, μέσων και εφοδίων, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δυσχερή τη νοσηλεία και την περίθαλψη των ασθενών. Οσο φιλότιμες προσπάθειες και αν καταβάλλει το προσωπικό - και όπως διαπιστώσαμε καταβάλλει - δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να παρέχει ένα νοσοκομείο.

Τα περιστατικά νοσηλείας που έχουν να κάνουν με την πρόνοια έχουν αυξηθεί, που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση και τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων έχουν επιδεινώσει τη θέση τους και στον τομέα της Υγείας. Συνολικά η εικόνα επιβεβαιώνει ότι η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για δημόσια καθολική δωρεάν Υγεία για όλο το λαό αποκτά μεγαλύτερη επικαιρότητα σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ