Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέο σκάνδαλο στο στρατό

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ερευνες στο στρατό για ενδεχόμενες σχέσεις στρατιωτικών με Κούρδους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) διεξάγει η τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικοί ενδέχεται να συνεργάζονταν και να βοηθούσαν Κούρδους αντάρτες παρέχοντας πληροφορίες, ή ακόμα και σχεδιάζοντας δολιοφθορές στον τουρκικό στρατό, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι επεδίωκαν να καταστρέψουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Heron», για την προστασία των ανταρτών.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρεται ότι «ο εισαγγελέας του γενικού επιτελείου στρατού συνεχίζει την εργασία του (...) για να συλλέξει πιθανές αποδείξεις για το θέμα αυτό». Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρονται σε ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών του στρατού το 2007 που αναφέρονται στους αντάρτες αποκαλώντας τους «τα παιδιά μας».

Η δημοσιοποίηση του σκανδάλου, τη δεδομένη στιγμή που κλιμακώνονται η ένταση και οι συγκρούσεις ΡΚΚ - τουρκικού στρατού, αποτελεί ένα ακόμα μέσο ισχυροποίησης της θέσης της κυβέρνησης απέναντι στο στρατό, που, μετά και το σχέδιο «Βαριοπούλα», για την προώθηση πραξικοπήματος, εμφανίζεται να χάνει την αξιοπιστία του, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα για την τουρκική κοινή γνώμη που χρησιμοποιείται στο έπακρο για την άσκηση προπαγάνδας, όπως είναι το Κουρδικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ