Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράταση μισθωμάτων για χρηματοδοτήσεις

Την παράταση, υπό προϋποθέσεις, των μισθώσεων των καταστημάτων στις Κεντρικές Αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, πέρα από το ανώτερο όριο των 6 ετών που ισχύει σήμερα, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο νομοσχέδιο για τις οφειλές των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός της δυνατότητας παράτασης για ακόμη 4 χρόνια, είναι η διευκόλυνση ορισμένων επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν συστήματα διασφάλισης ποιότητας, να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης που απαιτούν μισθώσεις μεγαλύτερες των 6 ετών. Οι προϋποθέσεις για την παράταση της μίσθωσης είναι: Οι επιχειρήσεις εντός 18 μηνών από την έναρξη της μίσθωσης να έχουν υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης ή ολοκλήρωσης επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, του αναπτυξιακού νόμου ή οποιουδήποτε άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος που προαπαιτεί διάρκεια μίσθωσης μεγαλύτερη των 6 ετών, ή να ολοκληρωθούν εντός της χρονικής διάρκειας των έξι (6) ετών συγχωνεύσεις επιχειρήσεων εντός των κεντρικών αγορών. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στις διοικήσεις των Κεντρικών Αγορών να ανανεώνουν για ακόμη 6 χρόνια τις μισθώσεις των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Αν δεν ολοκληρωθεί κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα ή δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση, η μίσθωση δε θα μπορεί να υπερβαίνει τα 6 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ