Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του

Παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΜΠ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τις απολύσεις εργαζομένων από εργολάβους

Την απόφαση πως δε θα αφήσουν άλλο τους εργολάβους ν' αλωνίζουν στο Πολυτεχνείο, απολύοντας και τρομοκρατώντας, δήλωσαν με τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας τους, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο ΕΜΠ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη δουλειά τους πέντε εργαζόμενοι, επειδή έτσι αποφάσισαν οι εργολάβοι! Μια καθαρίστρια απολύθηκε στα τέλη Μάη απ' τον εργολάβο Ρετζεπέρη, το Πολυτεχνείο της έκανε δίμηνη σύμβαση, η οποία λήγει στις αρχές Αυγούστου και έχει την ...υπόσχεση ότι θα προσληφθεί από το νέο εργολάβο. Επίσης, ένας μάγειρας στο εστιατόριο της Πολυτεχνειούπολης απολύθηκε απ' τον εργολάβο Κομπατσιάρη, ενώ άλλοι τρεις εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά επειδή ο εργολάβος Αντωνόπουλος αποφάσισε ότι θα κλείσει το κυλικείο στο τμήμα των Μηχανολόγων, πριν λήξει, καν, η σύμβαση με το Πολυτεχνείο!

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησαν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πρυτανικής αρχής. Ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις έλειπαν εκτός Αθήνας και σε επικοινωνία που είχαν με τους διαμαρτυρόμενους, δεν είχαν να πούνε τίποτα καινούριο. Χαρακτηριστική, πάντως, για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα με τους εργολάβους ήταν η δήλωση του Ηλία Σαραντόπουλου, απ' την Επιτροπή Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Πολυτεχνείο: «Οι εργολάβοι στο ΕΜΠ είναι η ακρίδα που έχει βρει το πλούσιο λιβάδι. Περνά καλά σε βάρος των εργαζόμενων και με την ανοχή των εκάστοτε πρυτανειών, οι οποίες πίσω από τους νόμους του αστικού κράτους αφήνουν και υπάρχει αυτή η κατάσταση». Ο Βασίλης Στουρνάρας, απ' το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τόνισε στο «Ρ» ότι «όχι απλά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, αλλά τους αισθανόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας, με την έννοια ότι αύριο - μεθαύριο εργαζόμενοι θα είμαστε κι εμείς». Σημείωσε, ότι βρίσκονται «στο πλευρό των φυσικών μας συμμάχων - των εργαζομένων, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ξεκάθαρο».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Κομνηνός, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και ο Νίκος Παπαγεωργίου, γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ