Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Καύσωνες, φωτιές, πλημμύρες...

TOKIO - ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΜΟΣΧΑ - ΣΟΦΙΑ.--

Το πιο καυτό και «φονικό» καλοκαίρι των τελευταίων 100 χρόνων ζουν οι Ιάπωνες καθώς πάνω από 80 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο και τουλάχιστον 15.000 αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν. Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Γιομιούρι», στα ύψη είναι οι πωλήσεις μπύρας και κλιματιστικών σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι πρωτόγνωρες για τους Ιάπωνες θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών Κελσίου.

Το ίδιο διάστημα, καταστροφικές πυρκαγιές σαρώνουν τη Ρωσία και την Πορτογαλία. Στη Ρωσία, ως χτες 282 εστίες φωτιάς μαίνονταν εκτός ελέγχου και πάνω από 52.000 εκτάρια αποτεφρώθηκαν. Στην Πορτογαλία πάνω από 1.200 πυροσβέστες πολεμούσαν να σβήσουν πάνω από 16 πυρκαγιές στο κεντρικό, νότιο και βόρειο τμήμα της χώρας σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα.

Αντίθετα, καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν τη νότια Βουλγαρία. Ιδιαίτερα επλήγη η επαρχία Παζαρτζίκ, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους πλημμυροπαθείς να ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες. Προβλήματα εντοπίζονται και σε οδικούς άξονες της περιοχής λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λούντα Γιάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ