Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Ο γαλλικός στρατός ξανά στη Β. Αφρική

ΠΑΡΙΣΙ.--

Η Γαλλία «βρίσκεται σε πόλεμο» με την «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ» διακήρυξε, χτες, και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν μετά τις ανάλογες δηλώσεις του Προέδρου Σαρκοζί. Αφορμή για τις «πολεμικές ιαχές» η δολοφονία του 78χρονου Γάλλου, μέλους οργάνωσης βοήθειας, Μισέλ Ζερμανό από την οργάνωση, ο οποίος κρατούνταν όμηρος τους τελευταίους τρεις μήνες. Υποτίθεται ότι η απελευθέρωση του Ζερμανό ήταν ο στόχος της κοινής άκαρπης επιχείρησης που εξαπέλυσαν οι γαλλικές δυνάμεις μαζί με τις ντόπιες, την περασμένη βδομάδα, σε ερημική περιοχή της Μαυριτανίας.

Χτες, στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της «στρατιωτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της αλ Κάιντα», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ άρχισε περιοδεία σε Μαυριτανία, Μάλι και Νίγηρα.

  • Εντός των επομένων 24ώρων αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στη Γενική Εισαγγελία του Παρισιού, ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της «L' Oreal». Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας κατέθετε, επί ώρες, τη Δευτέρα, και επιβεβαίωσε την ύπαρξη δύο αδήλωτων λογαριασμών ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικές τράπεζες. Απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα στις κατηγορίες για δωροδοκία και χρηματισμό πολιτικών προσώπων, κυρίως του κυβερνώντος κόμματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ