Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Κωτσαντή

Ο Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου
Ο Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου
Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η ένταση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας μέσα από την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κωτσαντής και οι υποψήφιοι για την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Πρέβεζας Γιάννης Νόβας και Βαγγέλης Τσοβίλης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με τη διοίκηση και με εργαζόμενους του νοσοκομείου, όπου επισημάνθηκαν οι συνέπειες των ελλείψεων σε προσωπικό εις βάρος ασθενών και εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αναισθησιολογικό Τμήμα για αρκετές μέρες δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, ενώ στο Κέντρο Υγείας Πάργας υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Προβλήματα εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης δημιουργούνται και στον εξοπλισμό, αλλά και στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου που αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας.

Γι' αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν χρόνια τώρα και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας με τις εργασιακές σχέσεις - «λάστιχο», την εντατικοποίηση της εργασίας, η οποία θα ενταθεί με τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ολοήμερες αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, που θα εξωθούνται να αναζητούν έσοδα χαρατσώνοντας ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν την ανάγκη καταδίκης της ανθυγιεινής και επικίνδυνης για το λαό πολιτικής.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη διστάσουν, να κάνουν το βήμα. Να ενισχύσουν μαζικά, αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για να δυναμώσει η πάλη συνολικά των εργαζομένων και του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, που να ανταποκρίνονται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ