Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιδίωξη η διάχυση του πολέμου

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τις κατηγορίες του εναντίον του Ισλαμαμπάντ επανέλαβε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τα όσα υποστήριξε την Τετάρτη, ότι το «Πακιστάν προωθεί την εξαγωγή τρομοκρατίας», δηλώνοντας ότι φυσικά οι Ταλιμπάν έχουν τα στρατόπεδα τους στο Πακιστάν, ωστόσο η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ «έχει κάνει σημαντικές προόδους σχετικά με την καταπολέμησή τους» τονίζοντας τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» του πακιστανικού στρατού.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν από την πλευρά της κατηγόρησε τον Ντ. Κάμερον για υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή, απορρίπτοντας τις κατηγορίες.

Ο εγκάθετος Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, χτες κατηγόρησε τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ότι δεν προτίθενται να δράσουν εναντίον των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, όπου κατά τον ίδιο βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς όπως είπε «οι μαχητές δεν πολεμιούνται στα αφγανικά χωριά, αλλά στα στρατόπεδα και τα κέντρα συντονισμού, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης των μαχητών». Δηλώσεις που υπεραμύνονται άμεσα του ανοίγματος του πολέμου στο Πακιστάν, στο πλαίσιο των συγκοινωνούντων δοχείων, της κλιμάκωσης του πολέμου και του πλήρους ελέγχου της περιοχής από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η συζήτηση για τις διαρροές για εγκλήματα πολέμου από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, από την ιστοσελίδα του «Wikileaks», με τον ιδρυτή της Τζουλίαν Ασάντς να κατηγορεί το Λευκό Οίκο ότι αδιαφόρησε στο αίτημα προστασίας των εμπλεκομένων στις αποκαλύψεις πριν τη δημοσιοποίηση των εγγράφων.

  • Ισχυρές βροχές και πλημμύρες πλήττουν το βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι πληγέντες, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ