Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Κοτρωνιάς
Γιώργος Κοτρωνιάς
-Φωτ.

Στις 26 του περασμένου Νοέμβρη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ. Ο χαμός του, μας άφησε μεγάλο κενό και αβάσταχτο πόνο.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 10.000 δρχ.

Η γυναίκα του: Βασιλική

Τα παιδιά του: Νίκος και Γιώτα

Τα εγγόνια του: Σπύρος και Ειρήνη

* * *

Στις 12 Δεκέμβρη γιόρταζε ο αγαπημένος αδελφός μου ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, γιατρός παθολόγος.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Βάσω Λυμπεροπούλου, οδοντίατρος

* * *

ΦΩΤΟ

Στις 8 Δεκέμβρη 2000, κηδέψαμε τον αδερφό μας ΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟΥΧΟ, αγωνιστή της Αντίστασης. Στην Κατοχή, με δύο άλλους συγχωριανούς του, κατατάχτηκαν στο 2ο Ανεξάρτητο Τάγμα Καλαβρύτων. Φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Πήρε μέρος σε μάχες στην Πελοπόννησο, στη Ρούμελη και στα Δεκεμβριανά στην Αθήνα, με τη διμοιρία του.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του ανιψιού μας ΘΟΔΩΡΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, ο οποίος έχασε τη ζωή στα 32 χρόνια του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Γιοχάνεσμπουργκ, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα αδέρφια Παναγιώτης και Θανάσης Κλαδούχος

* * *

Φωτ. 5

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Γεωργίου ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ (Ψάλτης) γεννήθηκε το 1907 στην Καρωτή Διδυμότειχου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ, ΕΛΑΣίτης και μαχητής του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε το 1948.

Η ΔΑΦΝΗ Αξιώτη ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ - σύζυγος του Λάμπρου, γεννήθηκε το 1908 στην Καρωτή. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία. Επαναπατρίστηκε τον Ιούνη του 1980.

Πέθανε στις 19 Ιούνη 1987.

Ο ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ Δημήτρη ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ γεννήθηκε στη Μάνη Διδυμότειχου, μέλος του ΚΚΕ από το 1936, ήταν και αυτός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε το 1948.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ, αδερφός του Λεονταράκη, γεννήθηκε το 1913 στη Μάνη Διδυμότειχου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1936. Για την αντιστασιακή δράση του, εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη στις 27 Μάη 1989.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, καλός φίλος και σύντροφός μας από το χωριό Ζέλε Αταλάντης, ήταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, καταδικασμένος σε θάνατο για την αγωνιστική δράση του στα χρόνια της Κατοχής και για πολλά χρόνια κρατούμενος σε διάφορες φυλακές. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε στα τέλη του Μάη 2000.

Στη μνήμη τους, οι Γιώργος και Χρυσούλα Πολυμερίδου προσφέρουν 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων του Δήμου Ζωγράφου.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1946 από παρακρατικούς τρομοκράτες, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΜΑΡΙΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε το 1949, προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Αθανάσιος Φάτσας, πολ. πρόσφυγας, Σούρπη Μαγνησίας

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΑ από το Μεσαγρό Μυτιλήνης, ο Θεόδωρος Αποστόλου προσφέρει 10.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΥΣΗ, μέλους του ΚΚΕ ως το θάνατό του, προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για το 16ο Συνέδριο.

Σ. Κ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ, επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ, προσφέρω στη ΝΕ Φθιώτιδας 10.000 δρχ.

Αχιλλέας Κωσταρέλος, Λαμία

* * *

Φωτ. 1

Πριν από 40 μέρες, χάσαμε ξαφνικά τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ακούραστο αγωνιστή για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το καλό της πατρίδας. Ηταν δοκιμασμένος για την απέραντη αγάπη του προς τους συνανθρώπους του. Ανιδιοτελής, με χαρίσματα πολλά, πλούσιος στη σκέψη, η οποία πάντα έψαχνε τι το καλύτερο να προσφέρει σε όλους εμάς. Ο σκληρός, όμως, βιολογικός δρόμος τον εμπόδισε να συνεχίσει την όμορφη πορεία του.

Αντί για λουλούδια στον στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οικογένειες Οδυσ. Ιωάννου και Γιώργου Σιναπλίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΗ από το χωριό Βερδικούσα Λάρισας, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 9 Νοέμβρη 2000, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Οικογένεια Γεώργιου Τσάμη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΓΙΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική και οι κόρες του Ευαγγελία και Καλομοίρα προσφέρουν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ