Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΥΝΕΧΕΙΑγια τις εκλογές στη FIDE: Ο Ιλιουμζίνοβ υπολογίζει και ελπίζει, από τις 160 χώρες - μέλη της FIDE, αρκετές (οι... «ανεπιθύμητες»), να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εκλογές, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι διαθέτει ήδη πάνω από το 1/4 του συνόλου των μελών χωρών που ευνοεί την επανεκλογή του.

Τα σημάδια ηττοπάθειας του Καλμούχου προέδρου, προέρχονται από τα δύο ακόλουθα σημεία: α) Από τον εκ των προτέρων υπολογισμό των 40 χωρών, που πρέπει να πάρει παραπάνω από τον Κάρποβ (!) β) Από την... προεκλογική υπόσχεση ότι θα χρηματοδοτήσει επί (10) δέκα χρόνια διοργανώσεις στη «Μνήμη Φλορ. Καμπομάνες» στην Ασία και στη «Μνήμη Πίλσμπερι ή Ρεσέβσκι» κ.λ.π. στην Αμερική...

Ο ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣστους Ελληνες σκακιστές, από τις συμμετοχές του στα διεθνή τουρνουά του καλοκαιριού Μιρσέα Παρλίγκρας (GM Ρουμανία) ήταν ο νικητής (σε ισοβαθμία με τους Γκ. Σαργκισιάν (Αρμενία), Σεργκ. Βολκόφ (Ρωσία), Μπέλα Χοτενασβίλι (Γεωργία) και τους Ουκρανούς Κριβορούτσκο και Μποροβίκοβ, όλοι με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες).

Στο διεθνές τουρνουά «Ρέθυμνο 2010» συμμετείχαν 183 σκακιστές και σκακίστριες από 28 χώρες και το κύπελλο του νικητή πήρε ο Παρλίγκρας με καλύτερο συντελεστή.

Από τους Ελληνες, 9ος με άλλους 13 κι από 6,5 βαθμούς ήταν ο Πρωταθλητής Ελλάδας και GM Χριστόδουλος Μπανίκας.

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΟΥΜΕ την πάντα ευχάριστη παρουσία - όποτε του δίνεται η ευκαιρία για διακοπές στην Ελλάδα - του δημοφιλούς πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή, του Ρώσου GM Μπόρις Σπάσκι, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους αγώνες.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑμερικής Γυναικών για την WGM Ιρίνα Κρας που έγινε πρόσφατα στο Σεν Λούις του Μιζούρι, με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2-3 ισοβάθμησαν με 7,5 βαθμούς η Αννα Ζατόνσκιχ και η Τάτεβ Αμπραχαμιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ