Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Προεκλογικές υποσχέσεις και στη FIDE

Ανήσυχος και θορυβημένος ο σημερινός πρόεδρος Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ από την υποψηφιότητα του Ανατόλι Κάρποβ

Μερική άποψη από το ιστορικό Ατομικό Πρωτάθλημα (55ο) της Σοβιετικής Ενωσης. Γιουσούποβ - Κασπάροβ, Κάρποβ, Γκούρεβιτς και όρθιοι οι Σοκόλοβ και Σάλοβ
Μερική άποψη από το ιστορικό Ατομικό Πρωτάθλημα (55ο) της Σοβιετικής Ενωσης. Γιουσούποβ - Κασπάροβ, Κάρποβ, Γκούρεβιτς και όρθιοι οι Σοκόλοβ και Σάλοβ
Δύο μήνες πριν από τις εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE), έχουν ήδη κατατεθεί οι υποψηφιότητες και μετά τη σχετική έγκριση που έχει δοθεί από τις 15 Ιούλη, θα εξαρτηθεί η νομιμότητα των υποψηφίων.

Η ανησυχία των σημερινών διοικούντων την Παγκόσμια Ομοσπονδία, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι, η άλλη παράταξη που διεκδικεί την προεδρία, και ειδικά ο επικεφαλής, δεν είναι κάποιος «μεγαλοχορηγός» Ευρωπαίος φίλος του σκακιού, ούτε κάποιος ισχυρός παράγοντας από την Ασία ή την Αφρική, αλλά γιατί ο υποψήφιος είναι ο Ανατόλι Εβγκ. Κάρποβ! Πρωταθλητής Κόσμου 1975 - 1985 και 1993 - 1996. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και σκακιστής για την κατάλληλη θέση του Προέδρου της FIDE.

Καθηγητής στα αγωνιστικά του χρόνια (σήμερα είναι 59 χρόνων), στην έδρα της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Αγωνίστηκε ασταμάτητα και αναπτυξιακά όλα αυτά τα χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Τον Ανατόλι Κάρποβ πρότειναν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία και μαζί του είναι οι Αλ. Μάριτς (Σερβία), Β. Καπούστιν (Ουκρανία), Ρ. Κον (ΗΠΑ), Α. Ματζίντ (Μαλαισία), Α. Χαΐμ (Αγκόλα).

Την άλλη παράταξη του σημερινού προέδρου της FIDE, μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου της Καλμουχίας Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ, πρότειναν η Ρωσία, η Αργεντινή και το Μεξικό. Μαζί του οι Γ. Μακρόπουλος (Ελλάδα), Λ. Νκούμπε (Ζάμπια), Μπ. Μαρινέλο (Χιλή - Βραζ.), Ι. Λεόνγκ (Σιγκαπούρη), Ν. Φρίμαν (Βερμούδες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ