Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ατέλειωτος ο πύρινος εφιάλτης

ΜΟΣΧΑ.-- «Είναι απίστευτο! Οι εστίες φωτιάς είναι πολύ περισσότερες από όσες μπορούν να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες» εξομολογούνταν χτες σε δημοσιογράφους Ρώσοι πυροπαθείς που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες στο χωριό Καντάρνοκ της Μόσχας (απέχει περίπου 150 χλμ από την πρωτεύουσα).

Οι άστεγοι πυροπαθείς ξεπερνούν πλέον τους 2.000. Οι νεκροί τους 40. Παράλληλα, κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει το πύρινο μαρτύριο της Ρωσίας, ούτε ο παρατεταμένος - εδώ και πολλές βδομάδες - καύσωνας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Χτες για πρώτη φορά ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου παραδέχθηκε πως πλέον πολλά μέτωπα φωτιάς έχουν τεθεί εκτός ελέγχου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χτες εκδηλώθηκαν 323 νέες εστίες (η μία σε στρατιωτική βάση κοντά στη Μόσχα) και κατασβέστηκαν 247.

Μπροστά στην πρώτη επίσημη παραδοχή αδυναμίας των αρχών να αντιμετωπίσουν τον πύρινο όλεθρο, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε χτες τον υπουργό Σόιγκου να σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των χερσαίων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ