Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΖΑΡΝΤΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συστήνει ενίσχυση της κατοχής

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ, ΚΑΡΑΤΣΙ._

«Χάνουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, γιατί δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τις καρδιές των Αφγανών», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde, προκαλώντας την αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου, που δήλωσε ότι διαφωνεί. Ο Ζαρντάρι έθεσε την κυβέρνησή του στο πλευρό των ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως πάντα, επιχειρώντας να αποποιηθεί οποιαδήποτε κατηγορία συνεργασίας με τους Ταλιμπάν. Την ώρα που ο λαός του Πακιστάν πνίγεται στη λάσπη, ο Πρόεδρος της χώρας βρίσκεται σε σαφάρι επιβεβαίωσης των ιμπεριαλιστικών του συμμαχιών, προκαλώντας αντιδράσεις μελών της πακιστανικής κοινότητας της Βρετανίας, που υπογραμμίζουν ότι θα έπρεπε να επιστρέψει και να αντιμετωπίσει την εθνική καταστροφή.

Ο Α. Ζαρντάρι, που επισκέπτεται το Λονδίνο, μετά το Παρίσι, ζητά από τους «συμμάχους» των ιμπεριαλιστικών κέντρων να παρατείνουν την παραμονή τους στην περιοχή, με μακροχρόνια δέσμευση στον πόλεμο, να μην υποτιμούν την κατάσταση και τις δυνάμεις των Ταλιμπάν, αλλά να δίνουν και την απαραίτητη «προσοχή» στο να εξασφαλίσουν τη στήριξη του λαού, με τη μέθοδο της εξαγοράς, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθούν χρήματα, προκειμένου ο κόσμος να καταλάβει ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση «θα καλυτερεύσει τη ζωή του και να την αποδεχθεί». Παράλληλα, ο Πακιστανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αύξησης των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι τα ελάχιστα» που θα πρέπει να γίνουν.

Απαντώντας στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που κατηγόρησε το Πακιστάν για «εξαγωγή τρομοκρατών», ο Α. Ζαρντάρι κάλεσε για «ενότητα», λέγοντας ότι η χώρα του είναι θύμα και όχι σύμμαχος των «τρομοκρατών», ενώ αποποιήθηκε κάθε ευθύνη σχετικά με τα δημοσιεύματα του Wikileaks, που συνδέουν τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν με τους Ταλιμπάν, λέγοντας ότι ο ίδιος τότε δεν ήταν στην εξουσία.

Τέλος, ο Πακιστανός Πρόεδρος που αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντ. Κάμερον την Παρασκευή, υποστήριξε ότι δε θα επιτρέψει στις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού - ο οποίος επιμένει στις θέσεις του - να διαταράξουν τις σχέσεις Ισλαμαμπάντ - Λονδίνου.

Την ίδια στιγμή, στο Καράτσι τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μετά την ένταση και τις εθνοτικές συγκρούσεις, που προκάλεσε η δολοφονία του πολιτικού Ράζα Χάιντερ. Η δολοφονία και οι συγκρούσεις που ακολούθησαν αποδίδονται σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής, που είναι το κέντρο της πακιστανικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ