Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΜΑΡ
Θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στο ΠΑΜΕ

Τρομοκρατείται από την επαφή των ταξικών δυνάμεων με τους εργαζόμενους και προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τη δράση του ΠΑΜΕ η μεγαλοεργοδοσία

Η παρέμβαση της ΦΑΜΑΡ δείχνει την ανησυχία που προκαλεί στους φαρμακοβιομήχανους η συσπείρωση στην ταξική Ομοσπονδία του κλάδου
Η παρέμβαση της ΦΑΜΑΡ δείχνει την ανησυχία που προκαλεί στους φαρμακοβιομήχανους η συσπείρωση στην ταξική Ομοσπονδία του κλάδου
Τη φωνή που εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και αποκαλύπτει ότι αυτά είναι αντίθετα και συγκρούονται με αυτά της μεγαλοεργοδοσίας θέλουν να φιμώσουν οι μεγαλοεργοδότες και στον κλάδο του φαρμάκου. Αυτό αποτυπώνει η παρέμβαση της διεύθυνσης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ, που με ανακοίνωσή της απαγορεύει τη διακίνηση ανακοινώσεων του ΠΑΜΕ και λέει ότι στο εξής η είσοδος στο εργοστάσιο θα επιτρέπεται σε συνδικαλιστές μόνο με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ανήσυχοι από το γεγονός ότι πολλά από τα κλαδικά συνδικάτα κι εργαζόμενοι του κλάδου, με μπροστάρη την ίδια την κλαδική Ομοσπονδία, την ΟΕΦΣΕΕ, πρωτοστατούν στην ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα και ξεμπροστιάζουν τον εγκληματικό για τα εργατικά συμφέροντα ρόλο των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ οι μεγαλοεργοδότες, αναζητούν κάθε τρόπο για να κρατήσουν το ΠΑΜΕ μακριά από την εργατική τάξη. Αδικα όμως. Η φωνή και η δράση του ταξικού κινήματος δυναμώνουν και μετρούν δεσμούς με όλο και περισσότερους εργάτες.

Στις 28 του Ιούνη συνδικαλιστές από τον κλάδο του φαρμάκου πραγματοποίησαν εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της επόμενης μέρας και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τι εξόργισε τη μεγαλοεργοδοσία; Οτι οι ταξικές δυνάμεις δε μοίραζαν απλά ανακοίνωση της ΟΕΦΣΕΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ! Τα νομικίστικα τερτίπια στα οποία καταφεύγει η εργοδοσία είναι ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση και γι' αυτό - όπως ισχυρίζεται - σύμφωνα με το νόμο 1264/82 δεν επιτρέπεται να διακινούνται φυλλάδιά του, άρα «η ενέργεια αυτή συνιστά ανεπίτρεπτη παραβίαση των όρων του νόμου».

Ωστόσο, το καθαρά νομικό κομμάτι δεν είναι αυτό που πραγματικά έχει αξία. Το γεγονός αναδεικνύει ότι η επιρροή του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους είναι αυτό που πραγματικά τρομοκρατεί και τους φαρμακοβιομήχανους, επιρροή που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Ακόμα και η αναφορά του ΠΑΜΕ, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο των διεκδικήσεων και την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, ενοχλεί, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός γίνεται όλο και πιο ανυπόληπτος. Αλλωστε, τους συνδικαλιστές της υποταγής οι βιομήχανοι τους θεωρούν «εταίρους» και μαζί τους στρογγυλοκάθονται στα τραπέζια του «διαλόγου» σχεδιάζοντας πώς θα πετσοκόψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέτοιοι συνδικαλιστές είναι πολύτιμοι στα σχέδια της εργοδοσίας μεταξύ άλλων για την ανατροπή της σταθερής εργασίας, όπως γίνεται και στη ΦΑΜΑΡ, που προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επιδιώξεις στην αποκάλυψη και αντιμετώπιση των οποίων πρωτοστατεί η ΟΕΦΣΕΕ σε συντονισμό με άλλες κλαδικές ταξικές Ομοσπονδίες. Γι' αυτό και η συσπείρωση και η πάλη των εργαζομένων στο Φάρμακο μέσα από την κλαδική τους Ομοσπονδία είναι σήμερα επιβεβλημένες όσο ποτέ.

Οπως σημειώνει η ΦΑΜΑΡ, στο εξής «η είσοδος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας θα επιτρέπεται μόνο στα μέλη της διοίκησης της ΟΕΦΣΕΕ» αφού επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, «με σκοπό τη διαφύλαξη της ασφάλειας τόσο των εργαζομένων της, όσο και των εγκαταστάσεών της» (!) και με την προϋπόθεση ότι δε θα μοιράζουν οποιοδήποτε άλλο υλικό πέραν των ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας. Ποιου η «ασφάλεια» απειλείται από την παρουσία των συνδικαλιστών και των ανακοινώσεων του ΠΑΜΕ είναι παραπάνω από προφανές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στη «νομιμοποίηση» των επαγγελματικών ταμείων (2018-11-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης (2017-01-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη νέα διασπαστική κίνηση στην υπηρεσία των εργοδοτών (2016-12-20 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Αθήνας (2013-07-30 00:00:00.0)
«Μιλάει» μόνο με φαρμακοβιομήχανους και εργατοπατέρες (2013-02-28 00:00:00.0)
Να μην πάει χαμένη ούτε μια μέρα! (2008-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ