Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ 3 - 3
Ονειρο θερινής νύχτας

Εφτασε στην... πηγή αλλά τελικά δεν «ήπιε νερό» ο ΠΑΟΚ. Αναδείχθηκε, στην Τούμπα, ισόπαλος 3 - 3 (16' Βιεϊρίνια, 56' Σαλπιγγίδης, 90' Ιβιτς - 48' Σουάρες, 80' Ντε Γιονγκ, 55' Λίντγκρεν) με τον Αγιαξ και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα θα διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αναμέτρηση ήταν απαγορευτική για καρδιακούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1 - 0, δείχνοντας ότι μπορούν να υλοποιήσουν το ποθητό. Ομως το ξεκίνημα της επανάληψης τούς έστειλε από το ζενίθ στο ναδίρ. Με άμυνα από ομάδα αλάνας δέχτηκαν μέσα σε 7 λεπτά τρία γκολ. Το γεγονός αυτό επηρέασε τουλάχιστον ψυχολογία και μυαλό. Χαρακτηριστικότερες αποδείξεις το χαμένο πέναλτι του Ιβιτς (77') και το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη (89').

Πάντως ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειχνε μια κλάση και μια ταχύτητα κάτω από τον Αγιαξ, μπορούσε να προκριθεί. Ομως «κάναμε λάθη που τα πληρώσαμε» όπως είπε και ο Δερμιτζάκης. Ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο 45', να διευρύνουν το σκορ και εκτός από την πρόκριση να πάρουν και τη νίκη είχαν και οι φιλοξενούμενοι.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Σνάουτσνερ (84' Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64' Μουσλίμοβιτς), Ιβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.

Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Λίντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91' Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78' Ερικσεν), Εμάνουελσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ